úterý 2. června 2015

Recenze: Přijímací zkoušky na VŠ



Všeobecný přehled - Témata, pojmy a testy

    http://storage.albatrosmedia.cz/albatrosmedia/images/large/c4b80d6cf8aaf2dd5a6d46c2bc6bea5b.gif
  •          Autor: Kolektiv autorů
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2014
  •          Vazba: Brožovaná
  •          Téma:  Všeobecný přehled

Anotace: TÉMATA - aktualizovaná publikace obsahuje přes tisíc základních pojmů z oborů společenských věd, se kterými se můžete setkat u přijímacích zkoušek na vysokou školu. Všechny pojmy jsou stručně a srozumitelně vysvětleny. Získejte v co nejkratší době všeobecný přehled a buďte dokonale připraveni! TESTY - Aktualizovaná publikace obsahuje testové otázky z těch oborů společenských věd, se kterými se můžete nejčastěji setkat při přijímacích zkouškách na vysokou školu.

In School 😒😅💕Obálka: U učebnic je vždy těžké vymyslet obálku, která by alespoň trochu lákala ke čtení. Přijímací zkoušky na VŠ  mají pěkné a jednoduché obálky i přesto, že se jedná o učební materiál.

Proč jsem si knihu vybrala: Přijímací zkoušky na VŠ mě zaujaly díky tomu, že vychází souběžně testové a tematické vydání. Spousta učebnic vychází jen v jedné variantě, takže je snadné propadnout depresím. Buď z toho důvodu, že si znalosti nemůžete ověřit testem, anebo naopak test velmi těžce zvládáte, protože nemáte materiál ke studiu.  

„Učit se všeobecný přehled je představa mírně absurdní.“ (strana 5)

Hodnocení: Na vysoké škole už nějaký ten pátek studuji, ale jak by řekl jeden můj profesor, všeobecného přehledu není nikdy dost! Rozhodla jsem se, že si osvěžím vědomosti z nejrůznějších humanitních oborů. Pravdou je, že na vysoké škole rozvíjíte vědomosti především z vašeho oboru a to další může jít stranou. 

Učebnice je rozdělná podle vědních oborů, takže se seznámíte s okruhy z historie, politologie, filozofie, psychologie, literatury, divadla, výtvarného umění a spoustu dalších. Zvláště posledním zmiňovaným okruhům se na střední škole nedostává tolik prostoru a studenti často pohoří na těchto otázkách.

Take me to HogwartsUčebnice obsahuje velké množství látky, využívá zvýraznění písma a označování kapitol. Oceňuji, že text je lehce pochopitelný, stručný, ale zároveň výstižný. Jedinou výtku mám k historickému bloku, kde jsou odstavce hutné a  málo zvýrazněné. Historie je jednou z nejtěžších částí, takže by bylo dobré k tomuto bloku využít rozšiřující seznam literatury.

Testová učebnice pokládá otázky k probírané látce v předchozí knize. U každé otázky vždy najde odpovědi (závěrečný výpis všech správných odpovědí, ale také za každou kapitolou i komentované odpovědi).

"Autoři, kteří jednotlivé kapitoly napsali, mají s přijímacími zkouškami vlastní zkušenosti." (strana 5)

Doporučuji koupit si obě dvě učebnice a nejprve zkoušet pročíst tematické okruhy, až poté testovou část. Pokud se hlásíte na vysoké školy humanitního zaměření, tyto knížky vám pomohou udělat si představu, jak budou přijímací zkoušky vypadat.

Celkový dojem: 90 %
http://data3.whicdn.com/images/178110036/large.jpg 
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížky si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat