sobota 2. března 2013

Recenze - Lovkyně snů: Procitnutí



Lovkyně snů - Procitnutí
Série: Lovkyně snů

  •          Originální název: Dream Catcher - Wake
  •          Autor: Lisa McMann
  •          Překlad: Čeněk Matocha
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2011
  •          Počet stran: 216
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Sedmnáctiletou Janie už nebaví, že se stále propadá ostatním lidem do snů, zejména pokud ten, komu se zdají, někam padá, ocitá se na veřejnosti nahý nebo sní o svých erotických tužbách. Janie se nemůže nikomu svěřit - neuvěřili by jí a mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopností jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž jí ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvrácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem...

Obálka: Není to můj šálek čaje, ale přesto se dá na obálku k Lovkyni snů celkem dobře koukat.

Co dělám po dočtení: Jdu spát! Hned…

Tumblr_mfebdpzlh11rk9hpio1_500_largeDěj: Jamie je 17 a už nějakou dobu se dostává lidem do snů. Možná se to může zdát jako skvělá zábava, ale Jamie je z celé situace unavená. Do prvního snu se dostala už v osmi letech! Hodně lidem se zdají sny, o kterých by Jamie raději nic nevěděla. Takže spát s někým v místnosti je pro Jamie naprosto nepřijatelné. A říct někomu o snech? Co by si ostatní pomysleli.

Hledat pomoc u příbuzných asi také nepůjde, matka je alkoholička a otce Jamie nikdy nepoznala. Když se Jamie začne propadat do děsivých nočních můr, začíná se ukazovat, že to není jen obyčejná podívaná. Ocitá se přímo ve středu dění a i něčích snů.

Tumblr_mic2thgsuj1s52aiho1_500_large
Hodnocení:  Mám opravdu ráda sny a anotace k této knize vypadala táák lákavě.  Knihy a filmy s touto tématikou mě prostě berou. Pořád ze sebe nedokážu dostat ten šok z Počátku, ale to co na mě chystala Lovkyně snů, to jen tak nezapomenu. Styl psaní mi vůbec neseděl. Celou knihu jsem se jen soustředila na to, jak je to napsáno a ne co se tam píše.

Nijak mě ani nezaujal styl písma a zvláštní rozvržení textu na stránce. Hlavní postavy mě nijak neokouzlily a hned po dočtení vypadly z paměti. V konkurenci dalších vynikajících knih u mě Lovkyně snů naprosto propadla. Zatím nejhorší kniha co jsem četla v roce 2013. Radši nebudu dál kritizovat, je mi jasné, že kniha mohla spoustu lidí zaujmout, u mě se to ale nepovedlo. Prostě to není styl psaní, který bych ráda vyhledávala. Škoda, vypadalo to opravdu zajímavě…

Ukázka: „Janie má podruhé v životě sen. Zdá se jí, že je sama a topí se v temném jezeře. Na břehu stojí Cabel s Ianem. (strana 85)

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 70 %
·         Děj: 50 %
Tumblr_mj0zftix0x1rrjedqo1_500_large·         Love story: 50 %

Celkový dojem:  56 %

  •          Za věnování recenzního výtisku moc děkuji    nakladatelství Fragment.
  •          Knížku si můžete objednat ZDE.

3 komentáře:

  1. Taká priemerná séria, 2ka sa mi lúbila najviac, nápad dobrý, ale chýbalo tomu niečo.

    OdpovědětVymazat
  2. Anotácia vyzerá úžasne, ale štýl písania vie fakt veľmi zničiť knihu. Možno si prvú časť prečítam a uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Janina: Určitě to chce zkusit přečíst. Mně styl neseděl, ale je to opravdu o vkusu :)

    OdpovědětVymazat