sobota 22. srpna 2015

Recenze: Příprava na státní maturitu



Angličtina a Literatura

  •          Autor: Kolektiv autorů
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Vydání: Druhé, přepracované
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Připravte se spolehlivě a efektivně na státní maturitu! Literatura: V publikaci najdete: - kompletní přehled středoškolské literatury - ukázky z děl - vzorové interpretace textů - testové otázky k prověření znalostí - taktické rady, jak se připravit, abyste u zkoušky obstáli. Angličtina: V publikaci najdete: - přehledně zpracované tematické okruhy z angličtiny - texty k rozšíření slovní zásoby - cvičení pro zopakování gramatiky.


Obálka: Učebnicové obálky patří k těm méně populárním, nakladatele se je snaží nějakým způsobem zatraktivnit. Příprava na státní maturitu je zahalená do jednoduché obálky a každému předmětu je přidělen jiný druh ovoce.

http://storage.albatrosmedia.cz/albatrosmedia/images/large/475975310d0a60af613b21478f80cb6b.gif „Začátek je vždycky nejtěžší.“ (strana 1)

Proč jsem si knihu vybrala: Státní maturitu mám už pár let za sebou. Dokonce jsem byla první "testovací" ročník, který SM absolvoval. Tenkrát jsme se ještě mohli rozhodovat mezi těžší a lehčí variantou zkoušky. Pamatuju se, že v té době nás nejvíce tížil nedostatek informací a publikace, která by byla připravená přímo na parametry zkoušky by byla darem z nebes. 

Napadlo mě vyzkoušet učebnice z nakladatelství Fragment, které slibují kvalitní přípravu ve všech částech maturitní zkoušky. Navíc brzo začíná škola a obzvlášť maturanti by měli být v pozoru od prvních školních dní.

"U maturity z angličtiny jde především o to ukázat, že víš, co k určitému tématu říct, a že to umíš anglicky vyjádřit." (strana 11)

Hodnocení: V edici Příprava na státní maturitu vychází celkem čtyři učebnice (angličtina, literatura, zeměpis a matematika). Já jsem si k recenzi vybrala angličtinu a literaturu. Z těchto předmětů jsem maturovala a mohu mnohem lépe posoudit, jestli jsou ke zkoušce vhodné. 

(2) TumblrUčebnice jsou  velmi přehledné a logicky strukturované. Skvělé je, že připravují nejenom na didaktickou část testu, ale i na ústní zkoušku. U literární učebnice jsou výborně provedené testové otázky k interpretaci textu a také doplňující otázky včetně klíče. Na začátek každé maturitní otázky je připraven vtipný komiks, který navodí dobrou atmosféru. Líbí se mi i provedení opakovací části a vybírání informací k naučení.

"Při zkoušce samotné pak uděláš dobrý dojem na komisi, protože tvůj projev bude přirozený a originální." (strana 11)

FEARRRRR. Angličtina je schematicky podobná učebnici literatury. Vychválila bych hlavně přidaný slovníček a seznam nepravidelných sloves. Přínosné je, že kniha není jen výčtem znalostí. Autoři se snaží maturantům radit jakým stylem si otázky zapamatovávat, jak vypracovat myšlenkovou mapu a také užitečné slovní obraty, které se hodí pro každou otázku.

V období před maturitou je každá minuta drahá a tyto učebnice naženou maturantům opravdu hodně času. Osobně jsem přesvědčená, že s těmito knížkami je naprosto nemožné u maturity propadnout.

Celkový dojem: 95%

  • Za věnování recenzních výtisků moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.
Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat