neděle 9. srpna 2015

Recenze: Naučte se kreslit MANGA



Hrdinové, monstra, roboti, ztvárnění pohybů a emocí

  •          Originální název: Mega Manga
  •          Autor: Keith Sparrow
  •          Překlad: Dalibor Míček
  •          Nakladatelství: ALPRESS
  •          Rok vydání: 2012
  •          Počet stran: 288
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Naučte se kreslit Manga je mimořádná kniha pro nadšence tohoto populárního žánru. S pomocí knihy se naučíte kreslit řadu lidských i fantastických stvoření. Díky názorným postupům dokážete vyjádřit širokou škálu výrazů, gest, a takto vytvořit přesvědčivé příběhy ve stylu manga.

NisekoiObálka: Krásná manga obálka upoutá na první pohled! Možná by se ještě hodilo přidat obrázek kreslících potřeb, aby bylo jasné zaměření knížky. I když to už jsou jen detaily...

Proč jsem si knihu vybrala: Ráda kreslím. Z časovým důvodů to bohužel není koníček číslo jedna, ale vždycky mě láká něco pěkného namalovat. Ke vší smůle jsem neustálý začátečník a kreslím spíš intuitivně než podle návodů. Manga styl se podle mě moc bez návodu kreslit nedá, a tak mě knížka upoutala na první prolistování.

"Měli byste pečlivě vybírat materiál a pomůcky , aby vaše úsilí přineslo nejšťavnatější ovoce." (strana 10)

http://joicyrecco.blogspot.com.br/2015/08/favoritos-do-mes-de-julho-2015.htmlHodnocení: Naučte se kreslit MANGA je perfektně členěná. Kapitoly jsou roztříděny od začátečních návodů, tipů a rad po nejsložitější kresby. Pro rychlejší orientaci má každý úsek svoji barvu, takže dokážete velmi rychle nalézt to, co hledáte. Každý obrázek je představen od nejzákladnějšího nákresu po složitější stínování. 

"Čtenář musí na první pohled rozpoznat povahu, emoce a záměry každé postavy." (strana 56)

◆anime shojo◆Návody jsou celkem rychle osvojitelné, samozřejmě je nutné obrázky několikrát vyzkoušet než se skutečně zdokonalíte. Oceňuji, že knížka dělaná tak, aby byl člověk schopný kreslit komiksovým stylem, kdy je nutné nakreslit velké množství obrázků a nejde se malůvkami moc "patlat". 

V celé knížce je opravdu velké množství obrázků, takže doslova nevím co dřív kreslit. Tím, že by mě lákalo nakreslit skoro vše, tak hodně rychle skáču z obrázku na obrázek a ve finále neumím ani jeden pořádně. Prostě si budu muset na knížku udělat víc času.

„Ostré obrysové čáry u většiny obrázků ve stylu manga bývají docela silné.“ (strana 12)

Ať už s kreslením Manga začínáte, nebo si chcete ověřit, zda jsou vaše postupy správné, tak tohle je určitě knížka, kterou hledáte. Po prostudování se zlepšíte v technice kreslení i v rychlosti.

Celkový dojem: 80 %
💄 
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat