pondělí 21. července 2014

Recenze: Říše temnot - Krvavý polibek



Série: Říše temnot

  •          Originální název: Hountress
  •          Autor: L. J. Smith
  •          Překlad: Milena Hordinová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 240
  •          Vazba: brožovaná


Anotace: Mladé upírce Jez se zdá, že s ní už delší dobu není něco v pořádku. Rozhodne se změnit svůj život a stane se lovkyní upírů. Jednoho dne dostane těžký úkol: najít Mocnou sílu, která má pomoci zachránit svět před blížící se apokalypsou. Splní své poslání i za cenu spojenectví s bývalými nepřáteli? Odolá touze po krvi a starým citům, které jsou stále její součástí?

Atlas \\  goeckchen Recenze na první díl (Tajemství upírů)
Recenze na druhý díl (Prokleté sestry)
Recenze na třetí díl (Černá magie)
Recenze na čtvrý díl (Tajemný anděl)

Obálka: Skvěle zapadá do zaběhlého schématu Říše temnot, barevně jsem spokojená (nepočítám logo YA) a labuťky působí krásně, až na planetku vpravo, bez té bych se klidně obešla.

Proč jsem si knihu vybrala: Říše temnot je fajnová série, tohle je už sedmý díl a jsem přesvědčená, že sérii prostě dočtu! Předchozí díl mě výrazně překvapil, takže jsem doufala, že i Krvavý polibek má co nabídnout.

„Bezva, Doufám, že si to užiješ.“ (strana 81)

On the roadDěj: Jez má před sebou nelehký úkol. Někteří jedinci z Říše temnot by uvítali vyhynutí lidské rasy, díky tomu by převzali vládu nad světem. Jez se snaží apokalypse zabránit a najít Mocnou sílu, začíná spolupracovat Morgeadem, se kterým vždy jen zápasila, najednou si začínají rozumět.

Jez zjišťuje, že je upírem jen napůl, toto tajemství před ní všichni střežili a teď se konečně ukazuje, že Jezina matka byla lidská žena. 

"Na malou chvilku zněl jeho hlas zmateně a vyděšeně." (strana 91)

Hodnocení:. V rámci kvality celé série se Krvavý polibek pohybuje někde uprostřed. Příběh je poměrně jednoduchý, Jez není výrazně zábavná ani zajímavá. Navíc se nesetkáváme s postavami z minulých dílů, což se mi vždy velmi líbilo. Příběh je trochu slabý, nejvíc mám problém s onou záchranou světa, která působí děsně uměle.

Untitled"Možná je to nějaký nebezpečný vůdce upírů nebo vlkodlaků, který se chce chopit moci." (strana 200)

L. J. Smith se snaží utvořit zamilovaný trojúhelník, ale naštěstí se nepouští do otravných machinací jako v Upířích denících.

U Krvavého polibku je hned jasné, kdo je hlavní oblíbenec, takže nakonec to zas až tak trojúhelníkové není. Autorka do toho ve finále přimíchá své oblíbené spřízněné duše a je rozhodnuto.

Krvavý polibek nevybočuje ze zaběhlého standartu Říše temnot, vše na co jsou čtenáři zvyklí je připraveno i tentokrát. Krvavý polibek není sice nejlepším dílem z celé série, ale všechny fanoušky potěší nový příběh a postavy z Říše temnot.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 75 %
·         Děj: 75 %
·         Love story: 70 %

LifeCelkový dojem: 73 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat