neděle 24. listopadu 2013

Recenze: Vždycky budeme mít léto



Vždycky budeme mít léto
Série: Léto


  •          Originální název: We´ll always have summer
  •          Autor: Jenny Hanová
  •          Překlad: Vanda Ohnisková
  •          Nakladatelství: Jota
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 280
  •          Vazba: Pevná s přebalem

Anotace: Belly milovala v životě jenom dva kluky. Oba mají příjmení Fisher. A po dvouletém chození s Jeremiášem si je téměř stoprocentně jistá, že on je ten pravý. TÉMĚŘ jistá. Konrád se nikdy nevyrovnal s chybou, kterou udělal, když nechal Belly odejít. Zato Jeremiáš vždycky věděl, že Belly je dívka, pro kterou udělá cokoli. A když se Belly s Jeremiášem rozhodnou, že zpečetí svůj vztah svatbou, Konrádovi naplno dochází, že jde do tuhého. Musí Belly říct, že ji miluje, nebo ji ztratí navždy. Teď, nebo nikdy. A Belly nezbývá, než si poprvé naprosto upřímně přiznat, co k oběma cítí. A když to udělá, pochopí, co ve skrytu duše vždycky věděla: jednomu z nich bude muset zlomit srdce.

perfect.. | DYObálka: Roztomile dívčí obálka v zelené barvě se mi líbí. Přebal se sice každou chvíli posouval a ve finále i trochu pomačkal, ale samotné Léto zůstalo nedotčeno!

Proč jsem si knihu vybrala: O celé sérii jsem samozřejmě slyšela a četla spoustu pochvalných recenzí, jenže jsem se k prvním dvěma dílům zatím nedostala. Když se mi naskytla možnost přečíst ten třetí, vůbec jsem neváhala.

„To záleží na tom, jak to všechno bude.“ (strana 147)

Děj: Belly chodí dva roky s Jeremiášem a je s ním šťastná. Na jednom z večírků se ovšem provalí, že jí byl Jeremiáš nevěrný. Belly je zdrcená ale Jeremiáš přijde s velkou omluvou a nabídkou k sňatku. Belly souhlasí a začne se těšit na svatbu. Celá rodina je ze zprávy v šoku a nejvíc samozřejmě Konrád, který Belly miluje, jenže Jeremiáš je jeho bratr a nechce nikomu ublížit. Celé léto tedy probíhají přípravy na svatbu, a i když si je Belly téměř jistá, pořád není rozhodnuto…

SIVA KANESWARANGirl♥„Takže nakonec přece jenom nepřijede.“ (strana 83)

Hodnocení: Vždycky budeme mít léto je čtivá kniha, která boduje především svou autentičností. Belly je sice místy lehce nevyrovnaná a netuší, co chce, přesto letní knížkou provádí, jak nejlíp to jde. Jako beletrie pro dívky Léto funguje výborně a jako letní knížka (už podle názvu) působí ještě lépe. 

I když jsem první dva díly načetla, milostný trojúhelník jsem pochopila hned. Jenny Hanová má celý trojúhelník hodně přímočarý a všem je rychle jasné, jak to nakonec dopadne. Oproti jiným trojúhelníkovým knihám je Léto zvládnuto velice efektivně a uvěřitelně. Uvěřitelnost a efektnost vyprávění je na této knize to nejlepší. U knížky si odpočnete a jen ubíhající stránky připomenou, že se knížka blíží ke konci.

„Právě uplynulé dny mi najednou připadaly jako dávná minulost“ (strana 59)

Young l♡ve.Konec je na můj vkus trochu uspěchaný a epilog je expresní jízda pendolinem. To je možná daň za popisování ne tak důležitých věci na začátku knihy.

Vždycky budeme mít léto bych doporučila i na zimní večery, zasněžená krajina a sněhuláci nedokážou této knížce zabránit navodit letní atmosféru, která je cítit z každé stránky.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 80 %
·         Love story: 85 %

Celkový dojem: 82 %
Mona Elise | via Tumblr 
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Mám rada knihy na podobný štýl, sú to také moje oddychovky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám ráda tyhle knížky :) Nejlíp si u nich odpočnu...

      Vymazat