sobota 23. listopadu 2013

Recenze: Krvavá romance - Krutá láska


Krutá láska
Série: Krvavá romance

  •          Originální název: Ruf der Ewigkeit
  •          Autor: Alice Moon
  •          Překlad: Michaela Škultéty
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 240
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Sára je ve velkém nebezpečí. Emilia prahne po pomstě a nic ji nemůže zastavit. Po únosu Sáry stojí Jonathan před velkým rozhodnutím: vydá Dustina a zbaví se tak soka jednou provždy, nebo bude chránit Sářin život, který je pevně spoután s Dustinovým? Mají vůbec Sára a Dustin naději na společnou budoucnost?

Recenze na předchozí díly: Polibek nesmrtelnosti, Věčná touha, Spoutáni osudem

Obálka: Obálka s novým designem nepřišla, nasadila ovšem další dívčí obličej, ten mi je bohužel už od pohledu nesympatický. Takhle přísně se snad netváří ani učitelky ve škole!

Proč jsem si knihu vybrala: Krvavou romancí jsem zatím moc spokojená nebyla. Krutá láska je naštěstí poslední díl celé série, takže jsem se obrnila trpělivostí a šla číst.

„Odteď pro tebe bude čas důležitý. Tak neotálej.“ (strana 17)

Oh godUntitledDěj: Same old. Same old. Sára opět bojuje o holý život, Dustin se potácí v depresích a neví jak zachránit Sáru. Jediný, kdo ví, co skutečně chce, je Emilia. Touží po pomstě a to co nejdřív. Unese Sáru a snaží se vydírat Dustina, který jako obvykle neví co dělat. Celou situaci se snaží vyřešit i Jonathan, ale výsledek je v nedohlednu. Dustin ani Sára netuší, jestli budou ještě někdy spolu.

„Třebaže ty zvuky nedokázal nikam zařadit, proběhl mu mráz po zádech.“ (strana 77)

Hodnocení: Čtvrtý díl je naprosté ždímání suchého prádla. Alice Moon evidentně nestačila trilogie, (sice pochybné kvality, ale třetí díl docela ušel) a tak se rozhodla připsat i čtvrtý díl, který tuhle sérii dostal až na samé dno. Na Kruté lásce je vidět co se děje, když se autor rozhodne připsat něco k ději, který už nemá co vyprávět. 

Tumblr | via TumblrKniha postrádá děj, smysluplnou zápletku aby člověk hledal lupou. Alice Moon není nejlepší ve vykreslování postav, (to je z předcházejících dílů jasné) tentokrát jsou všechny postavy tak letargické a utlumené, že i kdyby chtěly, žádný pořádný děj nepřipraví. Jediný kdo se trochu snaží, aby kniha měla alespoň nějaké světlé stránky je Emilia. I když jsem zažila mnohem lepší vykreslení záporačky toužící po pomstě, Emilia je jediná, kdo se aspoň trochu přiblíží k něčemu, co vyjadřuje emoce.
 
„Je jí stále naprosto posedlý a chce ji pro sebe za každou cenu.“ (strana 176)

Závěr je k ničemu a jako ukončení celé série nefunguje, tak jak by měl. Krutou láskou naštěstí Krvavá romance končí a od Sáry a Dustina máme pokoj.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 45 %
·         Děj: 25 %
·         Love story: 35 %
Phrases | via Tumblr

Celkový dojem: 35 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat