středa 2. října 2013

Recenze: Mezi nebem a zemí - Zamilované duše



Zamilované duše
Série: Mezi nebem a zemí

  •          Originální název: Queen of the Dead
  •          Autor: Stecey Kade
  •          Překlad: Eva Brožová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 208
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Duše Alony Dareové se po nehodě vrátila ze záhrobí. Nyní se na ni obracejí zbloudilé duše a potřebují pomoc. Najde společnou řeč s Willem - jediným člověkem, který jí slyší, ale o kterého předtím nezavadila ani pohledem? Potřebuje jeho pozornost opravdu kvůli ostatním nebo jí na Willovi záčíná záležet víc, než je ochotná  připustit?

RECENZE NA PRVNÍ DÍL JE ZDE.

EMOs | via FacebookObálka: Obálka se drží stejného schématu jako u prvního dílu. Alona ve svých titěrných šortkách a do černého oblečení navlečený Will. Barevně se změnilo pozadí. Mraky zmizely a koukáme na sytě červenočerný obal.

Proč jsem si knihu vybrala: Setkání s duchem nebylo vůbec špatné. Taková příjemná oddechovka, která se rychle čte a pobaví. Druhý díl jsem nadšeně očekávala a těšila se na staré známé.

„Snažil se mě před tím varovat, a já ho ignorovala.“ (strana 49)

Mbb.blogg.noDěj: Will a Alona jsou opět na scéně, a protože se od poslední knihy celkem sehráli, chystají se na další akci. Zničit ducha paní Ruizové se ovšem ukáže jako pořádná makačka. Navíc se do akce připlete podivná dívka, která Aloně ničí nervy. Will by se od tajemné dívky rád dozvěděl nové informace, ale Alona žárlí a o Mině nechce ani slyšet. Aloninu náladu ještě víc pokazí matka, které vyhazuje všechny věci, Al je šílená vzteky a ani u svého táty si náladu nezlepší. Vypadá to, že jediný Will Aloně rozumí, jenže se vydal zjišťovat informace o svém otci a Alona zůstává v bezradné situaci sama.

„Ale už mi to došlo. Byla jsem připravená.“ (strana 110)

Hodnocení: Druhé díly bývají zrádné, ale u Zamilovaných duší to neplatí. Naopak bych řekla, že pokračování mnohému prospělo. Všechny postavy už známe a lépe se můžeme soustředit na děj, který je povedenější a co se týče Alony i zajímavější. Právě Aloniny části jsem četla s větším nadšením a zvědavostí. Přestože Will mě v prvním díle zajímal mnohem víc, Alona ovládla druhou knihu.

- xtruexlifex - xtruexlifex.pinger.plAlona, a jeji sebestředná povaha, která mi neseděla v prvním díle, je pryč. Blonďatá roztleskávačka se snaží být kladnou postavou a docela se jí to daří. Will už není nudný a nezajímavý týpek, ale celkem cool kluk. Jeho úvahy o Aloně jsou kolikrát hodně vtipné. Nejlepší chvíle přichází, když řeší Aloninu netělesnost a hlavně věci, které by nepřicházely v úvahu.

„K tomu všemu je osoba, s níž teď trávím většinu času, krásná holka, která je čirou náhodou duch, ale pořád žije (svým způsobem) a je velice hmatatelná.“ (strana 35)

Zamilované duše sice nejsou až tak zaláskované, jak by se podle názvu mohlo zdát, ale to vůbec nevadí. Dějově jsme se hodně posunuli, a navíc je tu další díl, který se může věnovat nemrtvému sbližování.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 70 %
Im the queen·         Love story: 70 %

Celkový dojem: 73 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, úplně s tebou souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Píšeš tak úžasné recenze! Četla jsem první díl a druhý si určitě také přečtu. Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat