čtvrtek 20. prosince 2012

Recenze - Krásní mrtví Arizona

RECENZE NA PRVNÍ DÍL JE ZDE.

Krásní mrtví – Arizona

Série: Beautiful Dead
  •          Originální název: Beautiful Dead Arizona
  •          Autor: Eden Maguire
  •          Překladatel: Edita Drozdová
  •          Počet stran: 272
  •          Vazba: brožovaná
  •          Rok vydání: 2011

Anotace: Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?
Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co se Arizona utopila v Hartmannově jezeře. Podle všeho (a všech) to byla sebevražda… Opravdu? Opravdu by se ta silná, sebevědomá Arizona, suverénní, nepřístupná kráska z ellertonské střední školy utopila v jezeře? Darina musí Arizoně pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi. Ale neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

Obálka: Krásná obálka je určitě velké plus. U Arizoniny obálky musím pochválit perfektní provedení. Pohled na Arizonu v kontrastu s Hartmannovým jezerem působí opravdu vkusně. Od Jonasovi obálky je to rozhodně posun k lepšímu.
Img1486997987_large 
Proč jsem si knihu vybrala: Vynechat pokračováni této série by byl hřích. Navíc Arizonu jsem si oblíbila ze všech nejvíc, takže prošvihnout její příběh nepřipadalo v úvahu.

Děj: Před Darinou je další úkol. V minulém díle pomohla Jonasovi a nyní je na řadě Arizona. Arizonino tělo se našlo v Hartmannově jezeře před necelým rokem. Teď je na Darině, aby vypátrala, co se skutečně stalo. Problém je, že Arizona v pátrání nepomáhá, chová se rezervovaně a nechce se svěřit se svým příběhem. Darina ani netušila, že měla malého brášku. Devítiletý Raven trpí autismem. S Arizonou si byli hodně blízcí a od její smrti je na tom špatně. Rodiče ho chtějí dát do ústavu, což je pro Arizonu nepřijatelné. Darina se musí prokousat složitým rodinným příběhem rodiny Taylorových, aby zjistila alespoň nějaké informace.

Když vypadá celá situace beznadějně, Darina příjde na stopu. Ukazuje se, že klíčem k vyřešení by se mohl stát Kyle Keppler – přítel Arizony o kterém nikdo nevěděl.

Hodnocení: Pokud se vám líbil první díl, u druhého budete jásat. Příběh je lepší, zajímavější a nejsou zde žádná „hluchá“ místa jak tomu bylo u Jonase. Arizona táhne celý děj neuvěřitelnou silou a nechává za sebou i hlavní hrdinku Darinu.  Ale i Darina se snaží. Určitě je lepší postavou než v prvním díle a její přítomnost dává ději šťávu. Pořád mám sice trochu problém s Phoenixem, ale to je hlavně povahou. Představovala bych si míň ufňukaného a výraznějšího kluka.

Druhý díl je skvělý a kdo by snad čtení série chtěl vzdát kvůli pomalejší jedničce, tak by o hodně přišel.

Ukázka:Takže Hunter a Krásní mrtví už vědí, co jsem já cítila celou dobu – že Arizona z nějakých důvodů skrývá důležité informace. Jinými slovy je jednou z nich, ale nemohou jí vždycky věřit.“ (strana 98)

532001_4745861457351_1582649109_n_largeProcenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 95 %
·         Děj: 95 %
·         Love story: 90 %

Celkový dojem:  94 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat