sobota 24. října 2015

Recenze: Andělské tarotové karty



Andělské tarotové karty
 Průvodce symboly a podrobnými významy Andělských karet

    Andělské tarotové karty / Knihy o tarotu
  •          Originál: Big Book of Angel Tarot
  •          Autor: R. Valentine, Doreen Virtue
  •          Překlad: Jana Šritrová
  •          Nakladatelství: Synergie
  •          Rok vydání: 2015
  •          Počet stran: 304
  •          Vazba: Pevná

Anotace: Hledáte podrobného průvodcem mystickým světem tarotu? Chtěli byste se dozvědět více o významu jednotlivých karet a symbolů a způsobech vykládání Andělských tarotových karet? Doreen Virtue a Radleigh Valentine vám v této obsáhlé příručce ukazují vlídnější tvář tarotu, který tím znovu zpřístupňují jako prostředek komunikace s nebesy pro každého, aniž by narušili jeho schopnost přinášet úžasně přesná a podrobná poselství. Doreen a Radleigh mají neuvěřitelnou schopnost vědět, co jejich čtenáře při vykládání karet zajímá. Díky tomu jejich kniha přináší odpovědi snad na všechny možné otázky.


art, tarot, and cool imageObálka: Celý přebal je laděn do uklidňujících barev bílé a světle fialové. V kruhu tarotových karet je zvýrazněn název.

Proč jsem si knihu vybrala: Vykládání tarotových karet je jedna z mých oblíbených relaxací. Začínala jsem na výkladu motivačních karet, kde jsem nepotřebovala žádné větší znalosti ohledně způsobu věštění. Jakmile jsem přešla na klasické tarotové karty, zjišťuji, že je potřeba se na vykládání lépe připravit a k tomu by měla pomoci přesně tato knížka.

„Schémata rozložení karet jsou jakýmisi vodítky, jak s kartami pracovat při různých typech výkladu.“ (strana 15)
angel, Devil, and heaven image 
Hodnocení: Kniha je určená přímo k porozumění andělských karet od stejných autorů, já sice tyto karty nevlastním, ale mám zkušenosti se spoustou jiných tarotových karet různých variací. Hodně věcí zůstává stejných a mění se jen detaily. Nepovažuji tedy za problém, že karty nemám doma,  i když bych si je chtěla v nejbližší době pořídit, abych měla sérii kompletní.

„Archanděl Uriel nemá jen schopnost pomoci nám prozřít, pomáhá nám také vyléčit citová zranění.“ (strana 138)

angel, light, and wings imageAndělské tarotové karty jsou velmi dobře strukturované. Kniha začíná pojednáním autorů, proč se rozhodli vydat doplňující knihu k výkladu. Další kapitoly popisují základní informace o Andělských tarotových kartách. Spoustu věcí, jsem vůbec netušila a čtenáře, co se o problematiku zajímají, překvapí.

Dále je pečlivě rozdělena velká a malá arkána. Každá karta dostává svůj vlastní prostor a je vysvětleno, co znamená. Přes symboliku, andělské číslo až po astrologický výklad. Mrzelo mě, že obrázky karet jsou v knize jen v černobarevném provedení, takže jsem si nemohla jejich krásu vychutnat naplno.

„Andělská čísla jsou ideálním prostředkem komunikace andělských poselství pro lidi s analytickým myšlením.“ (strana 42)

Pokud už delší dobu vykládáte tarotové karty a nejste si úplně jistí, jestli postupujete správně, rozhodně si přečtěte tuto knížku, která by vám měla potřebné mezery doplnit.

angels, blue, and heaven imageCelkový dojem: 85 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat