sobota 18. července 2015

Recenze: Patá dohoda



Série: Toltécká moudrost

    http://www.knihcentrum.cz/content/images/6895247_0.jpg
  •          Originál: The Fifth Agreement
  •          Autor: Don Miguel Ruiz
  •          Nakladatelství: Synergie
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet: 48 karet

Anotace: Pátá dohoda Dona Miguela Ruize je 48 krásně ilustrovaných karet, které doplňují stejnojmenný bestseller. Čtyři dohody vycházely z moudrosti starých Toltéků a pomáhaly zrušit staré systémy chování v nichž lidé žijí a nahradit je jinými. Místo strachu a dalších škodlivých emocí tak uvolníte prostor svobodě, štěstí a lásce. Pátá dohoda přišla proto, aby umožnila přijetí sebe i ostatních takových, jací jsou. Zbavení se lítosti, strachu a předsudků přináší lidem neskutečnou svobodu být sami sebou. Cesta životem v duchu Pěti dohod vám pomůže v každodenních životních situacích žít bez pocitů viny, studu i lítosti a naplnit své životy radostí a spokojeností.
http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/e36/e366bb8d5e8b7d82afd4dbeeb39eb5ad.jpg 

Obálka: Krabička je menší a trochu hůř se otvírá. Obrázkově je stejná jako Páta dohoda, takže spolu knížka i karty ladí.

"Jsem dokonalý právě takový, jaký jsem."

Hodnocení: Je to sice ostuda, ale Pátou dohodu jsem ještě nečetla. Maminka si knížku koupila, ale věčně ji půjčuje kamarádkám. 

Rozhodla jsem se, že prozkoumám alespoň karty, které knížku doplňují. Se zpracováním jsem spokojená, některé kartičky mě oslovují více, jiné méně. Ty nejlepší si asi dám do peněženky pro štěstí.
Life is just like a mirror 
„Jsem malířem svého vlastního života.“

Po vizuální stránce jsem nadšená. Obrázky jsou sice jednoduché, výtvarně míň propracované, ale možná právě ta jednoduchost a sytost barev dodává nádech klidu. 

Moc se mi líbí zlaté ořezání. To je u karet z nakladatelství Synergie samozřejmé. Nejenom, že karty vypadají luxusně, ale ořezání je i velmi praktické, karty se ani po častějším používání nezničí.

"Řídím se všemi instinkty, se kterými jsem se narodil."

Karty nejsou výkladové, takže se nemusíte učit, jak s nimi pracovat. Prostě se necháte okouzlit poselstvím, které každá kartička nabízí. Toltéckou moudrost v karetní podobě si vychutnáte ať už jste Pátou dohodu četli, nebo se teprve chystáte. Při špatné náladě, pochybách či smutku prostě sáhnete po motivaci starých Toltéků.

God is hereCelkový dojem: 80 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. K Páté dohodě jsem se nedostala, vlastně mám teprv v plánu přečíst si Čtyři dohody. Ale tohle vypadá skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že nejsem sama :D
      Musíme resty dohnat co nejdřív!! :)

      Vymazat