pátek 7. listopadu 2014

Recenze: Tři oříšky pro Popelku



Příběh legendárního filmu a jeho hrdinů

    http://www.knihyomega.cz/files/kategorie/tri-orisky-pro-popelku-3d-1.png
  •          Autor: Mi. Graclík, V. Nekvapil
  •          Nakladatelství: Omega
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 384
  •          Vazba: Vázaná

Anotace: Legendární filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku patří mezi nejpopulárnější československé filmy i když od jeho premiéry uplynulo už více než čtyřicet let. Romantický příběh udělal z křehké a krásné Libuše Šafránkové už navždy Popelku a z charismatického Pavla Trávníčka prince. Jak nesmrtelný film, který je dodnes populární skoro po celé Evropě a své fanoušky má i mimo kontinent, vznikal? Kdo ho měl původně režírovat, proč se nakonec nenatáčel v létě, a která herečka měla hrát Popelku? O tom všem je tato výpravná kniha, která přináší příběh kouzelného filmu i jeho herců. 

film_stills: Tri orísky pro Popelku (1973, Three Wishes For Cinderella)Obálka: Obálka upoutá každého nadšence filmové Popelky. Navíc pod přebalem najdete úplně tu samou obálku, takže vám v případě ztráty nehrozí klasické jednobarevné desky doplněné jen o název knihy.

Proč jsem si knihu vybrala: Tři oříšky pro Popelku prostě miluju! Žádné Vánoce se neobejdou bez toho, abych tuhle skvělou pohádku zhlédla minimálně dvakrát.

„Obsah děje je prostý a připomíná klasickou verzi pohádky“ (strana 14)

Hodnocení: Tři oříšky pro Popelku představují kompletního průvodce jednoho z nejpopulárnějších československých filmů. Průvodce se nezapomene věnovat i těm nejmenším detailům. 

Fashioncookie♦ -Kniha popisuje dopodrobna profily herců, čtenář se dozvídá jak hlavní aktéři vzpomínají na konkurz, natáčení i premiéru filmu. Obsáhlé rozhovory doplňují všechny kontextové mezery. 

"Popelka je nadšená, bere kuši a šípy, sedne na Juráška a vyjíždí na projížďku do lesa." (strana 27)

Three nuts Líbilo se mi, že rozhovory jsou graficky dobře členěny jako v časopise a čtenář se v nich lépe orientuje. Autoři nezapomenou zmínit ani profily tvůrců filmu a dabérů. Je poznat, že autoři nejsou jen spisovatelé, ale také novináři. 

Ocenila jsem velké množství fotografií (především černobílých, ale i barevné se najdou) s detailními popisky. Třešničku na dortu je předposlední kapitola Perličky a zajímavosti, kdy se dozvíte naprosto detailní informace, kterými každého ohromíte.

"Ten film se už mnohonásobně zaplatil." (strana 106)

I když jste film viděli už milionkrát a máte pocit, že vás žádná informace nepřekvapí, jste na omylu. Příběh tohoto legendárního filmu vás zajisté osloví a jsem si téměř jistá, že se nebudete moci dočkat, až si film zase pustíte.

Cinderella glass slipperCelkový dojem: 90 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Omega.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

1 komentář:

  1. Tři oříšky pro Popelku mám ráda, takže se na knihu těším! :)
    Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat