středa 17. července 2013

Recenze: Temné vize - Vášeň


RECENZE NA DRUHÝ DÍL JE ZDE
Vášeň
Série: temné vize

  •          Originální název: The Passion
  •          Autor: L. J. Smith
  •          Překlad: Olga Staníčková
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2012
  •          Počet stran: 256
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese?

Learn all about gorgeous citrine at The Rock Girl® Sacred Stone School. For more http://sacredstoneschool.comObálka: Červenou zbožňuju! Poslední díl mě barevně okouzlil nejvíc. Červená se skvěle hodí i k názvu knihy.

Proč jsem si knihu vybrala: Ochudit se o poslední díl Temných vizí bych si neodpustila. Anotace slibovala skvělý závěr, takže jsem se čtením dlouho neotálela.

„Bylo jen nic…nic…nic…“ (strana 206)

Děj: Gabriel se odtrhl od skupiny a rozhodl se přidat na stranu zla. Kaitlyn tuto situaci špatně nese, zvlášť proto, že Gabriel jí byl hodně blízký. Kait se rozhodne dostat Gabriela zpátky a zničit krystal zla. Vydá se zpátky do institutu, kde předstírá, že se chce přidat na stranu pana Zetese.
Η ‘επιστήμη’ του φλερτ | Jenny.gr 
Gabriela potěší falešnou zprávou, že se rozešla s Robem a ten plný radosti potvrdí Kaitlyninu loajalitu před Joyce i panem Zatesem. Jenže dostat se do institutu byla hračka oproti tomu co pan Zetes chystá…

„No, poslední dobou jsme měli úplně jiné starosti.“ (strana 31)



Hodnocení: Vášeň má spousta plusů, díky kterým se stává nejlepší knížkou z celé série. L. J. Smith na scénu uvádí postavy záporáků. Nová skupina teenagerů s paranormálními schopnostmi, co chce ovládnout svět. Zhýralá mládež, kterou pan Zetes zmanipuloval, touží po moci. Kontrast mezi Kaitlyninou skupinou jde skvěle k sobě a děj je díky novým postavám zábavnější.

Scramberrie | via Tumblr
Rob i Gabriel dostanou víc prostoru než v předchozích dvou dílech a konečně má celá romance smysl. Jedno je jisté, L. J. Smith jdou mnohem lépe záporáci než hodní hoši. Gabriel je popsán mnohem věrohodněji než Rob a je velice jednoduché vybrat si, kdo je větší sympaťák. 

 „Zapátral po její mysli a myšlenkou pohladil její vědomí.“ (strana 94)

Trojúhelník nabírá na síle a věřte, že se dočkáte rozuzlení. Závěrečný díl je rozhodně nejlepší z celé série. L. J. Smith nabrala tempo a Vášeň si drží velice vysokou úroveň. Nic nezůstane nedořešené a celá kniha má opravdu hezký konec.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 85 %
Crystalised·         Děj: 80 %
·         Love story: 85 %

Celkový dojem: 83 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:
Anotace + obálka
Obrázky

3 komentáře:

  1. Túto sériu by som si veľmi rada prečítala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Súhlasím s tebou. Kniha bola zo série rozhodne najlepšia a z toho konca som bola úplne nadšená :)

    OdpovědětVymazat