neděle 28. července 2013

Recenze: Nebezpečná láska



Nebezpečná láska
Série: Bavettovi

  •          Autor:  Kateřina Petrusová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2012
  •          Počet stran: 376
  •          Vazba: Vázaná

Anotace: Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?

UntitledObálka: Nejdřív mi přišla průměrná a moc se mi nelíbila, jenže postupem času jsem změnila názor. To mám z toho, že jsem po obálce pořád pokukovala.
 
Proč jsem si knihu vybrala: Na knížku jsem si brousila zuby už dlouho, ale nějak to nevycházelo. Až na veletrhu v Praze mi došlo, jak je mi líto, že nejsem vlastníkem této knížky, a co hůř, že jsem ji ani nečetla. Když mi Nebezpečná láska dorazila domů, pyšně jsem vlepila podpis a dala se do čtení.

„Já nechci, abys někam jela“ (strana 150)

Fotos da Linha do tempo | via FacebookDěj: Paige pracuje jako ošetřovatelka v New Yorku. Většinou pečuje o staré a nemocné lidi, ale přes doporučení získá místo u velmi bohatých Bavettových. Paige by se měla starat o Michaela, mladého právníka, který měl autonehodu. Michael, ač vypadá jako dospělý muž, se chová jako malé dítě. Paige se rozhodne místo přijmout a nelituje toho. S Mikem si rozumí čím dál víc a platové ohodnocení je hodně dobré. Bavettovi vydělávají spoustu peněz, a i když se to Paige moc nezdá, nechce se vyptávat. Možná by měla začít…


„Bavettovi jsou velmi vybíraví, ale když si na něco zvyknou, neradi o to přicházejí.“ (strana 49)

Hodnocení: Začátek je vážně skvělý. Rychle si zvyknu na všechny postavy, pochopím souvislosti a užívám si příběh. Mike, který se chová jako dítě, vnáší do příběhu spoustu vtipných okamžiků a skoro je mi líto, když se malý Mike vytratí a zůstane „velký“ Michael. Stránky ubíhají opravdu rychle a druhá část knihy přichází. Druhá polovina knihy je romantická, rozvíjí se mafiánská zápletka, která mě tolik nebaví. Přesto bych řekla, že Kateřina Petrusová zvládla přechod Mika na Michaela opravdu dobře. Romantický konec jsem čekala, ale nedokázal ze mě dostat tak dobré emoce jako nadupaný začátek.

love me~ play with me~ be silly~ be my best friend, my partner in crime, my rock, my world„Já na tebe musím dávat pozor, víš? A teď si mě vyděsil.“ (strana133)

Nebezpečná láska je opravdu zajímavá kniha. Většina knih má slabý začátek, kde se modlíte v dobrý konec, ale u příběhu Paige a Michaela to tak není. Začátek vás vtáhne jako smršť a nedokážu si představit, že by někdo tuto knihu odložil nedočtenou.

Ze stylu psaní Kateřiny Petrusové sálá energie, která je nepřehlédnutelná a jsem si jistá, že čtení druhého dílu odkládat nebudu.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 85 %
w-omvn | via Tumblr·         Děj: 95 %
·         Love story: 95 %

Celkový dojem: 92 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

6 komentářů:

  1. O téhle knize jsem neslyšela a ani ji nikde neviděla, přitom vypadá vážně zajímavě. A taky si myslím, že se obálka povedla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vím, že bych se do toho měla pustit. JO! Na mém to-read listu to je už dlouho, ale teď už fakt musím.
    Btw, ty obrázky se k tomu nádherně hodí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc vydařená knížka od české autorky, příběh byl vynikácí - skvělý námět :) Těším se až si přečtu další díl!!

    OdpovědětVymazat
  4. Docela s tebou souhlasím, knihu jsem dlouho odmítala. Nakonec jsem ji přečetla. Zaujalo mě jak se dospělí muž chová jako malé dítě (hlavní důvod proř jsem knihu četla). Opravdu se mi kniha líbila více ze začátku, ale měla moc pěkný konec. Obálka mi nevadí. Celkem pěkně si vystihla celkový dojem z knihy,

    OdpovědětVymazat
  5. Abych se přiznala, tak jsem se do té knihy dala proto, že jsem vyhrála Nepřítele. Nedávala jsem tomu moc nadějí. A kdybych se nakonec nepřesvědčila, že bych si vážně Lásku měla přečíst, pravděpodobně bych se na ni vykašlala a přešla na Nepřítele. To bych prohloupila!!!
    Odrazovala mě obálka, odrazovala mě romantika, odrazovala mě česká autorka. Zamilovala jsem si ale sociální prostředí. A podobně jako ty - nějak se mi ji nechtělo potom opouštět. I když jsem tvor (přes všechno, co tvrdím) přeci jen s romantickým cítěním, četlo se mi to moc hezky. Ano, spád byl asi takový moc rychlý. A navíc mi přišlo, že mohla víc natáhnout tu druhou část (co kecám, natáhnout 2x tu s malým Mikeem a 1x tu s velkým :D) a zrovna nejsem fanouškem podobných happyendů, ale tak či tak jim to přeju. I když mi teď trochu v Nepříteli shází oba dva.

    OdpovědětVymazat
  6. Nutno dodat, že jsem název nenáviděla po celou dobu, co jsem to četla :D

    OdpovědětVymazat