sobota 19. října 2013

Recenze: Stefanovy deníky - Spojení



Spojení
Série: Stefanovy deníky

  •          Originální název: The Compelled
  •          Autor: L. J. Smith
  •          Překlad: Milena Hordinová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 224
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Londýn již není bezpečný a nad oběma bratry se stahují mračna. Zatímco je Damon vězněn nepřátelským upírem Samuelem, snaží se Stefan uzavřít dohodu s mocnými čaroději. Spojenectví s odvěkými nepřáteli upírů je však velmi křehké. Podaří se jim Damona zachránit a odvrátit jistou zkázu města?

RECENZE NA PŘEDCHOZÍ DÍL JE ZDE

the vampire diaries tvd s5e2 Obálka: Nádhernou obálku přináší i šestý díl. Nemůžu se vynadívat a vždycky než se dám do čtení, zkoumám detaily z hvězdného obalu. Nedokážu se rozhodnout, která obálka je ze všech šesti dílů nejhezčí. Spojení by bylo určitě na předních příčkách.

„Kromě toho, já upíry nesnáším, takže jsem pro, abychom se zbavili jednoho, který dělá problémy.“ (strana 48)

Damon Salvatore. | via FacebookDěj: Samuel stále žije a co hůř unesl Damona.  Samuel se tak snaží přilákat Stefanovu pozornost a chce, aby bratra zachránil. Stefan je rozhodnutý Damona bránit i přes jejich komplikovaný vztah. Pomoc hledá u čarodějnic, ty se nejprve zdráhají uzavřít spojenectví, ale když zjistí, že o jednu z nich má Samuel vážný zájem a chce ji zabít, rozhodnou se s dohodou souhlasit. Stefana neustále podporuje Cora, která trpí pro svou přeměněnou sestru Violet. Když se jim podaří zachránit Damona, rozhodnou se zničit Samuela nadobro.

„Co se stane, když to srdce dostane?“ (strana 104)

Hodnocení: Šestý díl nás sice neposouvá časově, přesto se dočkáme zajímavých zápletek. Damon a Stefan konečně fungují jako tým a snaží se ochránit mladou Coru. Stefan opět bojuje s touhou pít lidskou krev a neustále řeší, co by se stalo, kdyby se rozhodl jít jinou cestu. Tyhle části jsou v knize nejnudnější. Chápu, jsou to přeci Stefanovy deníky, ale ukňouraný Stefan a jeho citové výlevy mě nebaví.

http://vampirediariesonline.com/wp-content/uploads/2010/09/vampire-diaries-season-2-promotional-photo-18.jpgL. J. Smith se překonala a ve Spojení se vůbec nezabývala Katherine ani Lexi. V předchozích dílech bylo zvykem, že obě dvě upírky ráda jmenovala a vymýšlela, jak je co nejvíc zapojit do děje.  Spojení  se ovšem vymyká, a díky tomu se zaměřujeme jen na Stefana a Damona.

„Je důležité, abychom byli jednotní.“ (strana 81)

Tento díl nečekejte žádnou love story. Stefan i Damon mají plné ruce práce se zabíjením zloducha Samuela a na nějaké romantické chvilky prostě a jednoduše nezbývá čas.  I když se kolem pohledných upírů motá podporující Cora a spousta čarodějek ani jeden to nevnímá. Děj ubíhá rychle, L. J. Smith se snaží nadupat stránky akcí. To se ve finále hodně daří, takže když je tento díl uzavřen, nepochybuji, že jestli se dočkáme nějakého příště, posuneme se zase o kousek dál.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 95 %
·         Děj: 80 %
·         Love story: 70 %
the vampire diaries tvd s5e2  
Celkový dojem: 81 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

1 komentář:

  1. Ahoj, nominovala jsem tě na Liebster Blog Award, tak kdyby ses chtěla zúčastnit, najdeš příspěvek na mém blogu s otázkami pro tebe:)

    OdpovědětVymazat