sobota 11. dubna 2015

Recenze: Kořist



Série: The Hunt

  •          Originální název: The Prey
  •          Autor: Andrew Fukuda
  •          Překlad: Jakub Kalina
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 344
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

Recenze na první díl - HON 

Lets run away. No one will look for us.Obálka: Obálka je provedená v tmavě modré barvě, což je oproti prvnímu dílu změna. Jediné co mi trochu vadí, je rozložení písma na obálce, ale to už jsou jen drobnosti.

Proč jsem si knihu vybrala: První díl mě zaujal a věděla jsem, že se určitě dostanu i k druhému. Sice jsem nebyla tak nadšená, abych si Kořist sehnala hned po vydání, ale zase jsem čtení neodkládala.

"Chci ti něco říct. Můžu?" (strana 68)
/Judida 
Děj: Gen opustil Záři a nechal ji na pospas krvežíznivým stvůrám, z čehož má neustálé výčitky a špatné sny. Sám utekl spolu s dalšími lidmi a snaží se dostat do bezpečí. Genovi se podaří dostat do společenství lidí, kteří žijí ukrytí v horách. 

V misii se sice lidé chovají podivně a  plní zvláštní rozkazy, přesto je Gen rád, že nejhorší nebezpečí pominulo. Když se zdá být situace relativně klidná, ukazuje se, že ani v misii se nemůže cítit bezpečně a že nepřátelé jsou na každém kroku.

"Někde je tady ještě jeden." (strana 40)

Hodnocení: Andrew Fukuda mě velmi mile překvapil. První díl jsem si sice užila a líbil se mi, ale postrádala jsem nějakou hlubší a zamotanější zápletku. Přičítala jsem to především tomu, že se autor šetří na pokračování. A měla jsem pravdu! Kořist je mnohem lepší než první díl. Je tu víc akce, soubojů a také tajemství, se kterými se velmi obratně pracuje. Celá knížka graduje ke konci, kdy jsem byla opravdu napnutá.
R 
„Hon teprve začal. Hon, který nikdy neskončí.“ (strana 7)

Měla jsem strach, že mi bude chybět moje nejoblíbenější postava z prvního dílu - Záře, ale nakonec jsem s tím neměla žádný problém. Sisi je vykreslena hodně podobně jako Záře, takže jsem byla ze začátku trochu zmatená. Přesto se se Září setkáváme v podobě nočních můr, které Gena trápí každou chvíli.

Po dočtení mám velkou chuť na třetí díl, tentokrát si sem jistá, že si pokračování seženu co nejdříve.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 85 %
·         Děj: 85 %
·         Love story: 70 %

Celkový dojem: 80 %

    ^-^
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

3 komentáře:

  1. Tuto knihu jsem nečetla, ale moc ráda bych si ji přečetla včetně dalších dílů. Rozhodně děkuji za tvůj názor :) Ráda jsem si jej přečetla :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se Kořist líbila víc než Hon a absence Záře mi ani trochu nevadila. Já jsem si ji zase na rozdíl od tebe vůbec neoblíbila. Sisy je na druhou stranou úplné zlatíčko, takže já byla s tímhle dílem vážně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem přečetla celou sérii a musím říct, že mě celkem bavila.. I když ji hodnotím spíš průměrně, už se k ní asi nevrátím.. Každopádně třetí díl si určitě přečti, protože za to určitě stojí :)

    OdpovědětVymazat