úterý 17. září 2013

Recenze: Nepřítel mého nepřítele



Nepřítel mého nepřítele
Série: Bavettovi


  •          Autor: Kateřina Petrusová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 360
  •          Vazba: Vázaná

RECENZE NA PRVNÍ DÍL JE ZDE.

Anotace: Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?


Obálka: Nebezpečné lásky jsem zvyklá na tenhle styl obálky, jsem ráda, že je zachován i u další knihy Kateřiny Petrusové.

8d4418dc-ec6e-11e1-8040-0025b511226e.jpg (400×247)Proč jsem si knihu vybrala: Nebezpečná láska byla prostě skvělá, i když jsem od knížky nic moc nečekala, dopadla skvěle. Na volné pokračování jsem byla maximálně zvědavá a těšila se, jak se celý příběh bude vyvíjet dál.

„Sedni si, nebo omdlíš. Vypadáš jako mrtvola, sakra. Dýchej.“ (strana 141)

Děj: Joan pracovala dlouhá léta jako policistka, práce se vzdala až po narození dcery Amy. Nyní si užívá poklidného života, jenže bývalá práce sebou nese temný stín. Jo v ohrožení života slíbila protislužbu drogovému králi Torovi, a když se po třech letech ozve, nevěstí to nic dobrého.

Passion4J | via TumblrAby se ujistil, že bude úkol splněn, unese malou Amy a Jo vrhne přímo do akce. Joan má zabít italského mafiána Roberta Bavettu, jinak už Amy nikdy neuvidí. Joan je rozhodnutá kvůli dceři úkol splnit, ale situace se začíná komplikovat…

„Proč jsem měl pocit, že tohle všechno je o kus jinak, než bych chtěl?“ (strana 153)


Hodnocení: Po Nebezpečné lásce je jasné, že Kateřina Petrusová přesně ví, co dělá. Styl jakým je kniha napsaná nedovolí žádnému čtenáři knihu odložit. Nepřítel mého nepřítele si udržuje stejnou, ne-li lepší kvalitu jako první díl a vykouzlí ještě něco navíc – okouzlujícího Roberta Bavettu. 

UntitledRoberta jsem v Nebezpečné lásce spíše přehlížela, ale to byla chyba! Vtípky, které celou knihu trousí, mě prostě dostávaly. Obdivuji i vkusný název knížky, je parádní dopátrat se původnímu významu slova.

„Jsem tady a nehodlám nikam jít.“ (strana 241)

Přestože jsou si obě knihy podobné. Nepřítel mého nepřítele se ubírá spíš akčnější cestou. Robert se s ničím nepáře a každá akce se plánuje doslova za pochodu. Skvělé je, že Kateřina nezapomíná na Paige a Mika pro které mám prostě slabost. 

Celá kniha uteče jako voda a už se vidím u čtení dalšího dílu, který bude vycházet příští rok.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

Happiness·         CZ obálka: 85 %
·         Děj: 95 %
·         Love story: 90 %

Celkový dojem: 90 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Túto knihu si chcem strašne prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem teda nebyla schopná propadnout tolik Nepříteli, cítila jsem, že je asi líp napsaná, ale přišlo mi zajímavější téma Lásky. Navíc Jo jsem neměla vůbec ráda :/ Ale zas se mi líbilo, že je to alespoň z obou pohledů, i když tu Joaninu jsem prostě nemusela :D Mike a Paige, super je mít zpět, miluju je, ale taky mi to nepřišlo ono, když už to nebylo z Paigeina pohledu :( Přitažlivost jsem ještě nečetla.

    OdpovědětVymazat