čtvrtek 5. září 2013

Recenze - Krvavá romance: Spoutáni osudem



Spoutáni osudem
Série: Krvavá romance

  • Originální název: Bittersüße Erinnerung
  • Autor: Alice Moon
  • Překlad: Michaela Škultéty
  • Nakladatelství: Fragment
  • Rok vydání: 2013
  • Počet stran: 248
  • Vazba: Brožovaná

Anotace: Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Žádné nebezpečí jim už nehrozí. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jako by jejich životní energie vystačila vždy jenom pro jednoho z nich a druhý musel trpět. Navíc se kolem nich nepozorovaně svírá kruh nenávisti a pomsty. Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?

hopeObálka: Modrá obálka zaujme ze všech dílů nejvíc. Silná tlumená barva dá celé knize šťávu. Holčičí obličeje vypadá tak, že se na něj dá koukat bez újmy (to se o předchozích dílech říct nedá), takže na Krvavou romanci úspěch.

Proč jsem si knihu vybrala: Moje vražedná mise s Kravou romancí pokračuje. Tohle je pokus číslo tři!


„Pokud na ni narazí nepřipravený a zaskočený, bude to pro ni výhoda“ (strana 109)

LANA DEL REYDěj: Všechno se zdá být v pořádku. Sáře se podařilo Dustina zachránit před věčným utrpením a oba dva by konečně mohli být šťastní. Žádná štěstěna se ovšem nekoná a dvojce trpí. Vždy když se něco děje, druhého to oslabuje. 

Sára neví, jak má situaci řešit, navíc se kolem ní stále motá Jonathan, který je čím dál tím víc dotěrnější. May zjišťuje, že Jonathan je zadaný s Emmou, kterou nikdo nestihl zaregistrovat. Emma a její podivná osobnost všechny fascinuje a Emmu až fanaticky fascinuje Dustin a Sára.

„Zdálo se, že mluvíš spíš sám k sobě. Situace je beztak dost komplikovaná.“ (strana 16)

Hodnocení: Nejlepší částí knihy jsou bezpochyby Dustinovi flashbacky. Díky návratu do minulosti konečně zjišťujeme, jak se Dustin stal upírem, kdy se seznámil s Emilií a proč Dustina i po dlouhých letech pronásleduje.

KISSING IN THE RAIN. | via TumblrVědět tohle v prvním díle, celá série by dávala větší smysl a působila by lepším dojmem. Hned bychom pochopili kdo je ONA, proč se JÍ Dustin tak bojí a celé „ONA divadlo“ by nemuselo působit tak směšně. Čekat na vysvětlení až do třetího dílu se nevyplatilo.

„Takže ty doufáš, že tě Sára jednoho dne vykoupí svou láskou?“ (strana 197)

Nejhorší části knihy jsou otravné Sářiny monology. Sáře se nedá věřit ani slovo a všechno co říká je tak plytké, až se musím smát. Rázná Emilia u mě boduje mnohem víc, díky ní se Spoutáni osudem dá bez větších potíží přečíst až do konce.

Třetímu dílu se nedá upřít snaha o dramatičnost, akci a nějaké to velké překvapení. Sice je to až přehnaně čitelné, ale na Krvavou romanci to stačí. 

Všechno co se událo za poslední tři díly, se dalo jednoduše a vkusně shrnout do jednoho dílu. Dělat z Krvavé Romance sérii byl opravdu hloupý nápad.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

  • CZ obálka: 70 %
  • Děj: 40 %
  • Love story: 35 %
5.30 | Flickr - Photo Sharing!
Celkový dojem: 48 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

3 komentáře:

  1. Já bych si ráda přečetla celou sérii.. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevím no, jednička byla nic moc :DDD
    Ale třeba se na vražednou misi taky znova vydám :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jestli se konečně dozvím pravdu o Dustinovi a JÍ, tak bych mohla dát třetímu dílu šanci. Sice mě Sára bude asi hodně štvát, ale budu se jí snažit věnovat malou pozornost. :D

    OdpovědětVymazat