sobota 5. března 2016

Povídání o mně a o blogu



Povídání o mně a o blogu - něco jako TAG
Zhruba před dvěma lety jsem pro vás připravovala jistý TAG o mé osobě a o blogu, ale přestože jsem článek sepsala, nakonec jsem ho nezveřejnila. Teď jsem se k článku dostala a musím říct, že mě samotnou pobavil. Navíc mám pocit, že blogu chybí nějaký článek, který by prozradil pár věcí o mně. TAG je rozdělen na tři části a přiznám se, že si už ani nevzpomínám, kdo je autorem těchto otázek.

BLOG:

Blog, adresa + popiš na co se zaměřuješ, co píšeš.
Můj blog můžete nalézt na stránce http://www.aembooks.blogspot.cz/, překvapivě je zaměřen na knížky a knižní recenze. Nepřispívám sice tak často, ale snažím se zveřejňovat především kvalitní recenze. Rozhodně není můj styl zveřejnit odfláklý článek s deseti větami.

1.      Klasické, co ti blog dal a vzal.
pink, Victoria's Secret, and girly imageDíky blogování jsem poznala spoustu nových lidí, přečetla knihy, ke kterým bych se normálně nedostala a získala nekončící motivaci pracovat na sobě. Také jsem se naučila dodržovat termíny odevzdání recenze (i když to stále není ideální). 
Negativní reakce přichází většinou od lidí, co přečtou maximálně televizní program. Prostě to beru tak, že ne všichni chápou, proč mě baví do noci zírat do knížky.
2.    Na jaký svůj blogový projekt / článek jsi extra hrdá a proč.
Mám ráda všechny své články, za jeden z lepších považuji recenzi na knihu Schody do nebeského pokoje.
3.   Jak dlouho po začátku blogování jsi začala s někým spolupracovat? Kdo byl první? Jak se to celé seběhlo? Jaké spolupráce si nejvíce vážíš a proč.
Už si to moc nepamatuji, ale celkem rychle jsem začala spolupracovat s nakladatelstvím Fragment a krátce na to s internetovým knihkupectvím Knihcentrum. Vážím si každé spolupráce :)
4.   Jaká je tvá vysněná spolupráce?
pastel, pink, and cute imageTohle není vůbec jednoduchá otázka. Každé nakladatelství oslovuje jiným způsobem. Mezi mé favority patří CooBoo, Egmont, Fragment, Knižní klub…a spousta dalších, nechceme tu být do rána.
5.  Nahoď tři své oblíbené blogy, ať se podíváme.
Rozhodně nepředkládám nic nového. V tomhle směru jsem hodně konzervativní. Zbožňuju blog Vendey, Abyss a Kath. Tradice a kvalita v jednom :)


O MNĚ:

food, steak, and potato image
1.      Nejoblíbenější nápoj a jídlo.
Nejradši mám těstoviny, pizzu, čokoládu a steak (ne nutně v tomto pořadí a ani ne naráz). Poslední dobou se snažím pít ovocné a zelené čaje, ale chuťově bych si vybrala Sprite a Colu.
2.    Kraj, kde bydlíš, pokud chceš prozradit, můžeš i město.
Bydlím v Hradci Králové a jsem tu maximálně spokojená.

3.      Znamení zvěrokruhu.
zodiac, aries, and reasonstolovebeingalive imageJsem beránek :D
4.      Máš nějaké sourozence? Jak s nimi vycházíš?
Mám mladší sestru Ený. Vycházíme spolu skvěle, ale vyhroceným situacím se také nevyhneme.
5.      Studuješ? Na jakou kariéru se chystá?
Vystudovala jsem Mediální komunikaci na Univerzitě Hradec Králové. Ráda bych zůstala v oboru, který studuji, ale znáte to, když chcete rozesmát Boha, povídejte mu o svých plánech... / Tady je vidět, že mně plánování prostě nevychází :D Chystám článek o škole, kde snad všechny moje studijní příhody vysvětlím.
6.      Sportuješ? Na jaký sport koukáš v tv?
Chodím běhat, jezdím na kole, tancuju. V létě mě baví plavání a turistika. Nesnáším míčové hry, celkově tělocvik ve škole byl jedno velké trápení. V televizi se nejraději podívám na biatlonový závod a fandím jak o život.
7.    Máš na něco úchylku?
nike, pink, and fit imageUjíždím na střelených parodiích, které se ostatním zdají trapné. Se ségrou je společně citujeme a baví nás vtípky, které ostatní nechápou.
8.      Jak vypadá tvá ideální dovolená?
S partou kamarádů na horách, u moře...na místě moc nezáleží, hlavně, že jsem mezi svojí bandou :)
9.      Jak vypadala tvá nejhorší dovolená?
Nevím jestli se tomu dá říkat dovolená, ale za nejhorší považuju tábor v Beskydech, kam jsem byla donucena jet. 
10.  Piercing / tetování a tvůj názor na to?
Nemám a ani neplánuji. Bojím se jehel, hodně!
11.  Oblíbené filmy, seriály, skupiny, písničky?
camera, fashion, and hair imageNa seriály jsem docela maniak, snažím se krotit, hrozně to žere čas. Omezila jsem se na Upíří deníky, Originals a Hru o trůny. Můj oblíbený film je po dlouhá léta Titanik, zatím se prostě nenašlo nic, co by ho dokázalo překonat. Skvělý je i Počátek, Avatar a Hvězdy nám nepřály. Z hudby doporučím naši hradeckou skupinu Memphis a jejich krásné písničky. Kluci válí :)


ČTENÍ:

1.      Kolik času denně trávíš čtením?
Snažím se číst každý den alespoň dvacet minut. Záleží na knize, když mě nějaká opravdu chytne, jde dvacet minut stranou :D
2.      Kde nejraději čteš?
book, read, and home imageV posteli.
3.      Máš nějaké čtecí rituály?
Samozřejmostí je zapovězená poslední stránka..nechápu jak někdo může přečíst nejdřív konec....
4.      Čtečka nebo knížka?
Knížka!
5.      Vlastní kniha nebo půjčená z knihovny?
Vlastní, knihovnu mám na knihy do školy.

Bavil vás TAG? Chtěli byste si přečíst víc podobných článků? 
Dejte mi vědět do komentářů :)

1 komentář:

  1. :D :D To já poslední dobou dělám přesně to, že si přečtu konec :D. Pěkný tag! :)

    OdpovědětVymazat