pondělí 2. prosince 2013

Recenze: Říše temnot - Lovci zla



Lovci zla
Série: Říše temnot

  •          Originální název: The Chosen
  •          Autor: L. J. Smith
  •          Překlad: Milena Hordinová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 216
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Jako malá se stala Rashel svědkem smrti své matky a svého nejlepšího kamaráda, které zabil upír. Sama unikla jisté smrti jen o vlásek. Po ztrátě svých blízkých se rozhodla proti zlu bojovat a stát se lovkyní upírů. Když se v Bostonu začnou z ničeho nic ztrácet mladé dívky, Rashel se spojí s několika dalšími lovci a chce dívky zachránit. Bude jejich výprava proti upírům úspěšná? Co když ale není všechno tak jasné, jak si Rashel myslela?

WoodsRecenze na první díl (Tajemství upírů)
Recenze na druhý díl (Prokleté sestry)
Recenze na třetí díl (Černá magie)
Recenze na čtvrý díl (Tajemný anděl)
 
Obálka: Méně výrazná barva nepřitahuje tolik pozornosti, naštěstí ale ladí k předchozím dílům a celá série má krásně ucelený přebal.

Proč jsem si knihu vybrala: Předchozí díl byl opravdu skvělý a já jsem se těšila na pokračování. L. J. Smith je proslulá hlavně sérií The Vampire Diaries, za nejlepší sérii se často považují Temné vize, ale já mám nejradši právě Říši temnot.

„Rashel nechápala, na co čeká.“ (strana 45)

Děj: Rashel z duše nenávidí upíry. Když byla malá, stala se svědkem jednoho upířího útoku, při kterém zemřela její matka a kamarád Timi. Sama sice přežila, ale nikdy se se ztrátou nedokázala vyrovnat. S odhodláním se stala lovkyní upírů a snaží se pomstít za to, co se stalo jejím blízkým. 

SmokeRashel zpozorní, když se v Bostonu začnou ztrácet mladé dívky a rozhodne se spolupracovat s dalšími lovci upírů. Celou akci se daří poměrně dobře zvládnout, pak ovšem nastane zvrat, který přinutí Rashel udělat rozhodnutí, které by nikdy neřekla, že udělá… 

„Existují temnější dimenze.“ (strana 112)


Hodnocení: Je vidět, že se s celou sérií zachází opravdu promyšleně. Každá kniha přináší nový, neokoukaný příběh a ani tentokrát to není krok vedle. Lovci zla se zaměřují (překvapivě) na lovce upírů a už to slibuje hodně akce. Autorka ovšem není z kamene, takže celý akční příběh prokládá líbivými zaláskovanými momenty, které burcují Říši temnot.

„Nemám ti to za zlé, pomyslela si Rashel. I já si myslím, že je to šílené.“ (strana 65)

forest | TumblrPředchozí díl byl hodně nadupaný, a tak mají Lovci zla velkou konkurenci. Rashel je silná, odvážná a hodně nepřístupná hrdinka. Normálně mám takové postavy v oblibě a užívám si jejich vývoj, ale u Lovců zla se to tolik nedaří. Samotná změna Rashel je hodně umělá a možná i kvůli počtu stran krátká. Příběh je rozvíjen povrchněji a rozvíjí jen hlavní zápletku. Vedlejší postavy se tolik nerozvíjejí, což zase nahrává velké přímočarosti s jakou je děj vyprávěn.

Na celou sérii je to lepší průměr, nicméně se nepodařilo pokořit laťku minulého dílu, který pro mě stále zůstává tím nejlepším z Říše temnot.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 75 %
·         Děj: 75 %
·         Love story: 70 %

Celkový dojem: 73 %
lovely 
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Říše temnot♥ Tahle "povídková" série se mi strášně líbí a souhlasím s tebou, že ŘT je lepší série než Temné vize :D

    OdpovědětVymazat