čtvrtek 22. srpna 2013

Recenze: Krvavá romance - Polibek nesmrtelnosti



Polibek nesmrtelnosti
Série: Krvavá romance


  •          Originál: Kuss der Unsterblichkeit
  •          Autor: Alice Moon
  •          Překlad: Michaela Škultéty
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2012
  •          Počet stran: 248
  •          Vazba: Brožovaná


Anotace: Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?

Flickr: The Oregon Gathering 2013 PoolObálka: Barevně je všechno v pořádku, ale myslím, že by bylo lepší vsadit jen na růžové pozadí a kytičkové lemování. Dívčin obličej mi do obálky vůbec nepasuje a kazí celý efekt.

Proč jsem si knihu vybrala: Znáte to, špatná recenze je mnohdy lepší než průměrná, a tak jsem se dostala ke čtení Krvavé romance. Na knihu jsou tak negativní recenze, až to udivuje. Zajímalo mě, jestli všichni kopírují názory a kniha si jen nese špatné renomé nebo je to opravdu taková hrůza, která se nedá číst.

„Co by jí také řekl? Jak by to měl všechno vysvětlit?“ (strana 136)

Děj: Sára nemá dobré období, s nikým nechce moc kamarádit a uzavírá se do sebe. V novém školním roce se seznámí s Dustinem, ke kterému ji to táhne, i když nechápe proč. Kamarádka May ji varuje, aby si s Dustinem nic nezačínala. Nadšený není ani kamarád Jonathan, který po Sáře pokukuje a přítomnost Dustina mu výrazně kazí plány. Dustin se za začátkou zaobírá jen tajemnou ženou, ale když se objeví Sára, musí se na ni soustředit a uvědomuje si, že by mohla všechno změnit.

James„Sára jakoby bezděčným gestem chtěla posunout své srdce zpátky doprostřed těla, kam patřilo a kde měl jeho tlukot smysl, aniž by se dral na povrch.“ (strana 51)

Hodnocení: Kravavá romance míchá všechny možné motivy a nějak se nedaří spojit je dohromady. Máme tady naivní Sáru, melodramatického Dustina a nečekané tajemství. Sára je za outsidera na střední škole a Dustin je tak krásný, že se na něj lepí všechny holky ze školy (kolikrát to už tady bylo?). Alice Moon neumí s postavami pracovat, nijak je nerozvíjí, nenechá je uvažovat a dělá z nich malé postavičky, které si prostě neoblíbíte, ani kdybyste se snažili. Celý děj je tak předvídatelný, že nemá smysl hledat nějakou kreativní zápletku. 

„Nehybné ticho. Nic, žádný zvuk.“ (strana 53)

Chápu, že se spousta lidem kniha nelíbila. Tempo je pomalé, hlavně kvůli neustálému průtoku pocitů, které každou chvíli má Sára nebo Dustin. Bohužel celý děj jen zpomalují. Ke konci už jsem neměla sílu a četla jsem jen přímou řeč.

Krvavá romance má v sobě moc chyb, které se slučují a dělají z knihy opravdu utrpení. První díl odradí hodně čtenářů a dostat se k pokračování je nadlidský výkon.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 65 %
Joker Love :D·         Děj: 35 %
·         Love story: 35 %

Celkový dojem: 45 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat