středa 3. ledna 2018

Recenze: Andělé a víly



Taje duchovnosti

    https://www.knihydobrovsky.cz/files/thumbs/mod_eshop/produkty/a/andele-a-vily-9788086581859.280299474.1500249708.jpg
  •          Autor: Sri Chinmoy
  •          Překlad: Sri Chinmoy centrum
  •          Nakladatelství: Madal Bal
  •          Rok vydání: 2017
  •          Počet stran: 131
  •          Vazba: Pevná

Anotace: O andělech a vílách bylo napsáno mnohé. Jsou to bytosti, které nás fascinují a odedávna upoutávají naši pozornost. V tomto výběru z rozhovorů autor objasňuje roli andělů i víl jako poslů spojujících nás lidi s čímsi vyšším, pro nás zatím nepoznaným. Nedíváme se zde očima někoho, kdo dokázal do světa andělů a víl na okamžik nahlédnout a je z něj v údivu. Pro Sri Chinmoye je tento svět stejně viditelný, jako je pro nás viditelný náš lidský svět, a popisuje jej se samozřejmostí a přirozeností, která nás může udivovat. Odpovědi na otázky se v knize prolínají s aforismy a krásnými ilustracemi.

alternative, fairy lights, and photography imageObálka: Obálka je krásná, velmi vkusně zpracovaná a to i barevně. Zaujal mě rozměry knihy a typ písma, celkově je grafiky povedená.


Proč jsem si knihu vybrala: Zájem o andělskou tématiku mě nepřešel ani po Novém roce, takže Andělé a víly se přesně trefily do mého aktuálního rozpoložení.

 „Jakmile se anděl dotkne mé hlavy, hned vím, že jsem předurčen udělat něco významného.“ (strana 43)

rabbit, fairy, and fantasy imageHodnocení: Kniha je zpracovaná stylem otázek a odpovědí, které prokládají různé aforismy a obrázky andělů. Nemůžu říct, že by mě všechny otázky zaujaly, některé jsou podle mého názoru triviálnější, jiné zase všeobecně známé, přesto je spousta odpovědí zajímavých a rozhodně není na škodu si je přečíst.

 „Všichni jsme andělé, pokud opravdu vedeme lepší život.“ (strana 79)

Obrázky, které knížku doprovázejí, jsou moc pěkné, celek na mě působí estetickým dojmem. Kniha se čte hodně rychle a obsahově není moc plná. V menším množství stran přináší spíš duchovní prožitek ze čtení. Ideální je kombinovat čtení této knihy a andělských karet, efekt je pak mnohem vyšší. 
fairy, fantasy, and angel image 
 „Každé čisté srdce se může neustále radovat z lásky a příslibu andělského přítele.“ (strana 82)

Sri Chinmoye je bezpochyby inspirativní osobnost, která má čtenáři co nabídnout nejen po duchovní stránce. Pozitivně mě překvapilo i to, jak knihu sestavil a sepsal. Anděle a víly bych doporučila všem, kteří chtějí zjistit odpovědi na základní otázky ohledně andělů, které nemusejí být v jiných knihách tak přehledně rozebrány a pochopeny. 

Celkový dojem: 75 %
 
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.
Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat