středa 8. července 2015

Recenze: Past



Série: The Hunt

  •          Originální název: The Trap
  •          Autor: Andrew Fukuda
  •          Překlad: Jakub Kalina
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2015
  •          Počet stran: 349
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti. Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem…

Recenze na první díl - HON 
Recenze na druhý díl - KOŘIST

Lonely▲ | via TumblrObálka: Nejsem velký příznivce zelené barvy, zvlášť pokud má ladit s červeným logem. Přesto má Past reprezentativní obálku.

Proč jsem si knihu vybrala: Finální díl trilogie je tady! Sice jsem se čtením nespěchala, ale hned jak byla knížka doma, nešlo odolat.

"Jejich bledé tváře bělostně září." (strana 35)

Děj: Nevelké skupince v čele s Genem a Sisy se sice podařilo utéct z Misie, ale vyhráno určitě nemají. Vlak je odváží na neznámé místo, kde na ně čekají noví nepřátelé. 

Gen i Sisy si uvědomují svojí důležitost, jejich krev tvoří lék na upírství. Nové poslání oba dva dostává do Metropole. Gen se zde znovu setká se Září a i když je úkol jasný, pořád má pochybnosti. Zachránit Záři nebo opatrovat Sisy?

"Nemohli jsme nic dělat. Neměli jsme jinou možnost." (strana 197)

Hodnocení: U trilogie The Hunt se podařil vskutku husarský kousek, který se u většiny sériových knih nevidí. Poslední díl je lepší než ty předchozí! Především co se týče zvratů a napětí. Autor se s ničím nepáře a nemá problém ohromovat téměř v každé kapitole. Je to vidět i na délce kapitol, jsou kratší ale přesto výstižné. I když má knížka víc jak třista stran, rozhodně nepatří ke zdlouhavějším.

UntitledV prvním, částečně i ve druhém díle, jsem pozorovala jisté nesrovnalosti, které se díky finále naprosto rozpadnou a čtenář má konečně možnost spatřit mozaiku příběhu a pochopit souvislosti. 

 „Zůstaneme u původního plánu.“ (strana 158)

Ačkoliv v knize najdeme milostný trojúhelník, není podobný vyumělkovaným a přehnaným příběhům. Působí přirozeně, nenarušuje děj a má logické uzavření.

Andrew Fukuda nezklamal. Je vidět, že měl celou sérii opravdu dobře promyšlenou a propracovanou. Takže pokud ještě máte pochyby, nejsou na místě! Určitě se dejte do čtení.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 85 %
·         Děj: 85 %
·         Love story: 80 %

Celkový dojem: 83 %
Noi i ragazzi dello zoo di Berlino  
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

3 komentáře:

  1. Pěkná recenze :-). Ještě jsem Past nečetla, protože nemám přečtený Hon, ale snad se k tomu brzy dostanu :).

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezká recenze, celkově nevím, co si mám o téhle sérii myslet, protože mě podobný námět moc neláká, ale třeba se někdy ke knize dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka není špatná, ale nemám ráda tyhle barevné nálepky "young adult" a podobně, jako je ta červená dole :D
    Knížka mě sice nelákala, ale po tvé recenzi si začínám, říkat, že vlastně nevypadá až tak špatně... Super článek! :)

    OdpovědětVymazat