sobota 11. ledna 2014

Recenze: S hlavou v oblacích (pejru)



S hlavou v oblacích (pejru)

    Největší obrázek výrobku S hlavou v oblacích (pejru)
  •          Autor: Kateřina Petrusová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 120
  •          Vazba: Vázaná
  •          Trailer: ZDE

Anotace: Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...

By Peter FromKnihy Kateřiny Petrusové: Nebezpečná láska

Obálka: Obálka se srdcem z mraků je skvostná, hned se mi líbila. Jediný problém mám s názvem, ponechala bych jen jednoduše S hlavou v oblacích, i když po delším přemýšlení má i dovětek své kouzlo.

Proč jsem si knihu vybrala: Předchozí knížky Kateřiny Petrusové mě přesvědčily o tom, že i český autor je schopný napsat výborný román se zajímavou zápletkou. Hned jak jsem se dozvěděla, že se chystá další Katčina kniha, zajásala jsem.

„Nesnáším, když zmátnu sama sebe.“ (strana 82)

Děj: Markéta je Pražačka tělem i duší, a netuší, že kdesi v jižních Čechách jí potká nemalé dobrodružství. Mladá kreativní ředitelka jede na akci za svou nejlepší kamarádkou, ale po menší nehodě, při které sjede s autem do příkopu, se ocitá ve vesnici, kde lišky dávají dobrou noc. Nemůže chytit signál, nejezdí autobusy ani taxíky a jediná možnost je zůstat u místního vidláka Marvina. Markéta není ze začátku vůbec nadšená, ale přítomnost sexy sedláka slibuje úchvatný víkend. Nejenom víkend…

Fazenda„Slíbil jsem ti, že tě naučím lítat, ne?“ (strana 32)
 
Hodnocení: S hlavou v oblacích (pejru) je první kniha Kateřiny Petrusové, která se netýká Bavettových a navíc se odehrává v Čechách. Trochu jsem se strachovala, že mi staří dobří mafiáni budou chybět a nezvyknu si na nové postavy, ale už od prvních stránek jsou všechny obavy zažehnány. 


Děj je hodně předvídatelný. Pořád mám pocit, že jsem o krok napřed a některé věci mi docházejí mnohem dřív než Markétě, ale vůbec to nevadí. Za těch sto stránek se nenudím ani jednou a atmosféra, která knize vládne je nakažlivá.

UntitledHumor Kateřiny Petrusové se mi zamlouval už u Bavettových, ale S hlavou v oblacích míří ještě o trochu výš. Úsměv na tváři je při čtení zaručen! Spokojená jsem i s vyjadřováním hlavní hrdinky Markéty, která není vždy úplně slušná, ale uznejte, že v některých situacích se to prostě nedá. Autorka vystihla přesně tyto momenty a žádná vulgárnost nepůsobí přehnaně. 

„To nebyla reakce, kterou jsem čekala.“ (strana 47)

S hlavou v oblacích (pejru) není žádná tlustá a nudná bichle, ale příjemná stostránková knížka. Takže už také plánujete výlet do jižních Čech?

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 90 %
·         Děj: 80 %
·         Love story: 85 %

Celkový dojem: 85 %

http://www.banat.cz/images/Ikonky/id01-45-19.jpg
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

3 komentáře:

  1. Tahle knížka se teď objevuje skoro všude a má zejména pozitivní hodnocení. Ale já pořád nevím. Má to sice málo stran, takže bych to asi měla jako jednohubku. A i přesto, že knihu chválíš, nejsem si jistá, zda by mi ta předvídatelnost nevadila. Prostě asi sáhnu raději po jiné knize, i když pořád váhám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíš..třeba se chuť najde a budeš mile překvapená :)

      Vymazat
  2. Moc se těším až se do knížky pustím :)

    OdpovědětVymazat