úterý 31. května 2016

Recenze: Leova šance



Leova šance
Série: Znamení lásky

  •          Originální název: Leo´s chance
  •          Autor: Mia Sheridan
  •          Překlad: Zuzana Ľalíková
  •          Nakladatelství: Baronet
  •          Rok vydání: 2015
  •          Počet stran: 268
  •          Vazba: Pevná

Anotace: Zaslouží si každý svou druhou šanci? I ten, kdo lhal a podváděl, aby ji získal? Dostane se nám všem druhé šance? I když kráčíme cestou sebezničení? Jak tvrdě byste bojovali o druhou šanci na lásku? Druhou šanci na život? O šanci vypovědět svůj příběh? Každý milostný příběh má dvě strany. Evie tu svou vypověděla. Teď je řada na Leovi.

Obálka: Podobný design jako měl Leo má i Leova šance, za což jsem ráda, protože se mi nelíbí, když jsou obálky k návaznostem odlišné.

Proč jsem si knihu vybrala: Možná někomu přijde zbytečné číst tu samou knížku, jen s tím rozdílem, že je psaná jiným vypravěčem. Já s tím problém nemám a ráda si vychutnám příběh ještě jednou, zvlášť pokud patřil k těm lepším. Leo rozhodně mezi takové knihy patří!

„Dlouho se na sebe jenom díváme.“ (strana 73)

Hodnocení: Je pravda, že chybí pocit překvapení a očekávání, co se v knížce stane, ale s tím každý, kdo takovou knihu čte, počítá. Na druhou stranu, Leova šance funguje skvěle, i pokud jste předchozí díl nečetli. Potěšilo mě, že jsem se dozvěděla, všechny okolnosti, které se z pohledu Evie těžce dohledávaly. Leo/Jake umí příběh vést svižnějším tempem než Evie, takže jsem měla pocit, že je knížka kratší a jistým způsobem i dramatičtější.

Most popular tags for this image include: boy, handsome, Hot, sexy and black and white„Mohl bych být úplně cizí člověk, a stejně bych poznal, jak je skvělá.“ (strana 96)

Evie vedla příběh v pohádkové atmosféře. Čekala jsem, že mužský pohled bude mnohem míň romantický, ale to jsem se hodně spletla. Leo se nenechává zahambit a z celé série dělá opravdu romantickou pohádku, na kterou jen tak něco nemá. Oceňuji, že je příběh hezky uzavřený a nemusím čekat na nekonečný počet pokračování.  

„Chci jí říct, že udělám cokoli, aby byla šťastná, a že cokoli, co je moje, je i její.“ (strana 143)

Pokud si chcete přečíst Leův a Eviin příběh ještě jednou, není lepší možnost, než po této knihy z nakladatelství Baronet rychle sáhnout.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 70 %
·         Love story: 90 %
 
Celkový dojem: 80 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

1 komentář:

  1. Díky za inspiraci na další čtení.
    http://mynameisnotamerica.blogspot.cz/ - budu ráda za nahlédnutí + mám tam zrovna soutěž.

    OdpovědětVymazat