čtvrtek 12. února 2015

Recenze: Poslové světla



Co vám chtějí sdělit vaši andělé

    http://knihy.abz.cz/imgs/products/img_221757_main.jpg
  •          Originál: Messages from Your Angels
  •          Autor: Doreen Virtue, Ph.D.
  •          Překlad: K. a V. Chocholovi
  •          Nakladatelství: Synergie
  •          Rok vydání: 2015, druhé vydání
  •          Počet stran: 320
  •          Vazba: Pevná

Anotace: Nádherná kniha, která vás naučí přijímat poselství od vašich andělů! Je plná čerstvých a povznášejících informací z andělské říše. Vaši andělé a archandělé vám zde předávají léčivá poselství, jež vám pomohou najít naplnění, pochopit partnerské vztahy, uzdravit citovoé rány či učinit zásadní životní rozhodnutí. Najdete zde poselství inspirace, sebepřijetí, lásky a radosti. Knížku můžete zároveň používat jako živého rádce. Všichni slyšíme hlas z nebes. Prochází naším srdcem, tělem, hlavou, ušima i očima. Má mnohem větší dosah, než sami tušíme, nejprve mu ovšem musíme dát svolení modlitbou anebo o rady anděly požádat. Dokonce i pouhý povzdech: ‚Kéž by mi tak někdo mohl pomoci!‘ dokáže přivolat andělskou pomoc…“

tumblr girlRecenze

Obálka: Andělská obálka má dvě výrazné části, obrázek anděla a názvové údaje o knize. Sice jsem už viděla hezčí obálky k andělským knihám, ale tahle je také velmi pěkná.

Proč jsem si knihu vybrala: Přečetla jsem už více knih s andělskou tématikou a všechny mě zaujaly a obohatily. Od Doreen Virtue jsem zatím četla jen knihy, které se zabývaly jinými tématy než anděly. Byla jsem zvědavá, jak vypadá andělská kniha v pojetí této autorky. 

(2) imgfave - amazing and inspiring images"Z osobní zkušenosti vím, že andělé nám mohou pomáhat pouze natolik, nakolik jim to dovolíme." (strana 189)

Autorka: Doreen Virtue  je spisovatelka a fejetonistka se zaměřením na spirituálno a léčitelství. Jde o absolventku neakreditovaného doktorského (Ph.D.) studia psychologie z Clarkson University v jižní Kalifornii. 

Sama tvrdí, že je od narození je jasnovidkou pracující s říší andělů, elementálů a nanebevzatých mistrů. V léčitelství proslula zejména svými knihami o andělích a propagováním andělské terapie. Vydala řadu vykládacích karet, které korespondují s jejími knihami. Také sestavila Mapu andělských znamení.

angel cloud"My andělé vás vděčně líbáme, když jeden druhého ozařujete světlem božské milosti a s lásky." (strana 36)

Hodnocení: Kniha je rozdělena na pět větších částí, ve kterých se autorka zabývá nejdůležitějšími andělskými tématy. První celek je zaměřen na poselství andělů. V této části jsou zmíněny faktory, které pomáhají ke spojení s anděly. Především jsou to kapitoly o hudbě, dechu, cvičení a léčení. Doreen Virtue velmi přesně popisuje základní problémy spojení s anděly. Druhá část je zaměřena na setkání s archanděly Michaelem, Rafaelem, Urielem a Gabrielem. Tato část je velmi optimistická a motivační.

Třetí část je věnovaná poselství andělů přírody. Je ze všech nejkratší, ale přesto velmi výstižná. Čtvrtá a pátá část už jsou víc praktické, věnují se otázkám které na anděly máme a samozřejmě tomu, jak anděly kontaktovat. Nejvíce mě zaujala právě pátá část, kde se autorka zaměřovala jak poznat, kdo jsou naši andělé, jak je vidět a cítit.

http://www.atarot.estranky.cz/img/picture/12/EveningAngel.Jpg „Tak často utíkáte před možností setkat se se mnou tváří v tvář, protože se bojíte, co bych vám řekl.“ (strana 115)

První polovina knihy je více teoretická než mi přijde vhodné. Možná je to tím, že jsem už nějaké knížky s anděly přečetla, ale přesto je to velmi zajímavé opakování. Doreen Virtue píše poutavým stylem, i když mi přijde, že v některých částech knihy nemá úplně objektivní stanoviska.

Největší výhodou Poselství andělů je optimismus a dobrá nálada, které z přečtení knihy zůstanou. Nevidím, že bych se dobrala nějakému extrémnímu výsledku a všude viděla anděly, ale přesto se cítím tak nějak víc v klidu a mám pocit, že o to primárně šlo.

Celkový dojem: 85 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat