úterý 7. října 2014

Recenze: Prokletí - Volání sirény



Série: Volání sirény

  •          Autor: Michaela Burdová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 280
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí. Cestu jí však zkříží Derren. Je to první muž, který jí neleží u nohou a odolává jejímu uhrančivému půvabu. Jeho odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?

Beach Obálka: Líbí se mi výrazné písmo, které dominuje skoro polovině obálky. Obrázek je celkem pěkný, i když si ho na dlouho nezapamatuju, na mě je moc obyčejný.

Proč jsem si knihu vybrala: Od Michaely Burdové jsem zatím nečetla žádnou knihu. Všechny mi přišly dětské a podle anotace jsem neměla chuť začínat se čtením. Volání sirény se zdálo být jiné, víc dospělejší.

„Vypadal jako nějaký přízrak.“ (strana 65)

✌✌✌Děj: Larissa zabíjí muže, moře jí to přikazuje, je totiž siréna. Už dlouhý čas a nepřeje si nic jiného než zbavit se svého mořského já. Za muže si vezme Liama, černomága, který se do ní zamiloval a slíbil, že jí zbaví prokletí. 

Liamův bratr Derren se zdá být tím nejděsivějším mužem, ale Larissu přesto přitahuje. Derren se jí straní a Larissa netuší, co si má myslet. Navíc se ukazuje, že oba bratři mají děsivé tajemství, které se co nevidět dostane na povrch...

"Nespouštěl z ní oči a Larissa znovu pocítila to jiskřivé napětí." (strana 198)

Hodnocení: Michaela Burdová je autorkou velkého množství knih, na této je vidět, že má s psaním bohaté zkušenosti. Především jsem ocenila vypilované dialogy, kterým nechyběla autenticita. Prokletí je prvním dílem ze série Volání sirény

~Nápad s mořskými dívkami - sirénami se mi líbí (malá mořská víla je ovšem největší favoritka), nic podobného jsem delší dobu nikde neviděla a výběr tématu je trefa do černého. 

Problém nastává s postavami, autorce se sice povedlo dobře popsat všechny charakterové rysy, ale chybí mi jistá míra ztotožnění s postavami a také porozumění pro dané chování. Larissa není nejideálnější hlavní postava, ale naštěstí to dohání Derren. 

"Měla byste vědět, paní, že pan Derren je dost nevyzpytatelný. Dejte si na něj prosím pozor." (strana 34)

Pokud máte rádi knížky od Michaely Burdové, zajímavou zápletku a kratší příběhy, přečtěte si přesně tuto knížku a budete spokojeni.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 70 %
·         Děj: 65 %
·         Love story: 70 %

:-(Celkový dojem: 68 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

3 komentáře:

  1. Od autorky ti doporučím Křišťály moci, podle mě její nejlepší série, úplně jsem si ji zamilovala, tak jako si lidé kolem zamilovali Harryho Pottera. Pořádně mě to přivedlo ke čtení a zkrátka jeden z nejmilovanějších příběhů. :) Poselství není špatné, Syn pekel děs a tohle.. nevím, jestli se do toho pouštět...

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za doporučení :) Po knížce se podívám...

    OdpovědětVymazat
  3. Mohla by to být hezká a zajímavá četba.:))

    OdpovědětVymazat