čtvrtek 18. září 2014

Recenze: Scénář lásky



Série: Láska

    20632390
  •          Originální název: Love Unrehearsed
  •          Autor: Tina Reber
  •          Překlad: Dana Chodilová
  •          Nakladatelství: Baronet
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 408
  •          Vazba: Pevná

Anotace: On, populární herec, jdoucí z filmu do filmu, a ona, majitelka hospůdky v malém městě, zklamaná láskou… Jednoho slunného odpoledne jim osud zkříží cestu a stane se, co nikdo nečeká. Začíná romance přímo hollywoodská, ale její hrdinové o kamery, obdiv a slávu nestojí. Ryan Christensen, obletovaná hvězda, a skromná Taryn Mitchellová ze Seaportu zjišťují, že vlastně chtějí od života totéž: klid, soukromí a pevný láskyplný vztah. A za ten je třeba bojovat, i když překážky číhají na každém rohu! Je však pouto mezi Ryanem a Taryn dost pevné na to, aby přečkalo palcové titulky v bulváru, všudypřítomné objektivy fotoaparátů a žárlivé fanynky, které si usmyslely získat idol Hollywoodu pro sebe a ve svém odhodlání jsou ochotny jít doslova přes mrtvoly?

Recenze na první díl:
 
LA covered | The Blonde SaladObálka: Barevně mi víc seděl první (modrý) díl, ovšem i černý přebal má své kouzlo. Líbí se mi výraznost barev, jednoduchost a symbolika omotané růže 

Proč jsem si knihu vybrala: První díl nebyl špatný, takže jsem byla rozhodnutá, že si Scénář lásky přečtu. Takhle hvězdnou knihu přece nemůžu vynechat!

"A teď už je pozdě. Na všecko je pozdě." (strana 210)

add a captionDěj: Taryn je zasnoubená s nejpřitažlivějším hercem Hollywoodu Ryanem Christensenem, skutečnost za kterou by většina fanynek vraždila - téměř doslova. 

Taryn si proto musí dávat pozor na zběsilé obdivovatelky Ryana i na všudypřítomné fotografy. Ryan i Taryn si přesto přejí klidný a harmonický vztah, ale jak provést něco takového, když vás sleduje celý svět?

„Znovu mě požádal o ruku - francouzsky.“ (strana 87)

Hodnocení: V prvním díle jsem velmi obdivovala vykreslení vztahu mezi celebritami a bulvárem, autorka se dále snaží servírovat především nevýhody hvězdného života, takže když čtete zatvrzele může to vypadat, že být hvězdou je šílené. Nevěřím!

LookTaryn a Ryan jsou zasnoubení a Tina Reber nešetří přeslazenými vyznáními, na které musí koukat i velký romantik s otevřenou pusou. Ne že bych neměla ráda romantiku a romantická vyznání, autorce se nedaří jediná věc - autentičnost. Moc tomu nevěřím, takže když Ryan trousí jednu z mnoha "miluju tě až za hrob" replik, koulím očima. 

Scénář lásky je pohádkový, jak to jen jde, podle toho vypadá i konec a epilog. Na druhou stranu se daří vykouzlit opravdu vtipné momenty. Nejvíc pobavilo předávání cen, kdy Taryn viděla Iana Somerhaldera a Zaka Efrona. Nechci moc prozrazovat, ale stojí to za to. 

"Co se dá dělat. Média tyhle věci milují. A není to žádný skandál, Tar." (strana 119)

Scénář lásky bych doporučila k přečtení všem, kteří byli nadšení z prvního dílu. Knížka je kratší (v porovnání s prvním dílem, jinak je to tlouštík), výstižnější a o hodně zábavnější. Takže do toho!

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 70 %
·         Love story: 70 %
add a caption 
Celkový dojem: 73 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

1 komentář: