pondělí 31. března 2014

Recenze: Čekání na zázrak




Čekání na zázrak
Série: Mezi nebem a zemí

  •          Originální název: Body & Soul
  •          Autor: Stacey Kade
  •          Překlad: Eva Brožová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 240
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit... 

Recenze na Setkání s duchem
Recenze na Zamilované duše

With You! <3Obálka: Čekání na zázrak má líbivou obálku. Jsem spokojená s modrým hřbetem, který nepokazilo ani Young Adults logo. Celá série má výrazně barevné obálky a na poličce je opravdu nikdo nepřehlédne.

Proč jsem si knihu vybrala: Mezi nebem a zemí je pohodová série, která mě celkem baví. Druhý díl končil zajímavým zvratem a já se těšila, co autorka vymyslí dál.

„Nemohl jsem uvěřit vlastním očím.“ (strana 95)

http://data1.whicdn.com/images/108751654/large.pngDěj: Alona zůstává v těle Lily Turnerové už přes měsíc a i když se snaží, aby nikdo nic nepoznal, není to lehké. Všudypřítomný bratr a rodiče v zádech jsou těžké sousto. Alona není s průměrným tělem vůbec spokojená a ani Lilyin společenský status nesahá do výšin. 

Will je z těla Alony rozhozený a pořád po pravé Lilly (i Aloně) truchlí. Oba dva se tedy snaží vymyslet způsob jak dostat Alonu zpátky z Lilyna těla, ale nebude to jednoduché. Lilyina duše už odešla a tělo by bez Alony nepřežilo. Dvojce se rozhodne vyhledat vyhledat mocné médium, které by mělo celou situaci vyřešit….

„Až na to, že já ve skutečnosti nevím, jestli jsi v pořádku.“ (strana 161)

Hodnocení: Čekání na zázrak má nejzajímavější zápletku ze všech třech dílů a je to vidět na celém průběhu knihy. Aloniny části jsou opět nabité humorem a musím říct, že i když jsem měla v prvním díle s Alonou velké problémy, teď nevnímám ani jeden. Will zůstává trochu v pozadí a jeho části jsou slabší, ale naštěstí se kapitoly rychle střídají a Alona může oživit další část příběhu.

„Myslela jsem, žes umřela.“ (strana 87) 

True.Duchařina není v této knížce na příliš vysoké úrovni, jde spíš o zábavu a romantiku. Stacey Kade se nesnaží čtenářky znudit kýčovitými scénami a sází na okamžiky, které pobaví a osloví cílovou skupinu. Zápletky s dalšími duchy vnímám dost okrajově, možná proto, že mě jejich osudy moc neoslovily. Autorka má cit pro ukončování kapitol a střídání úhlů pohledů, díky tomu celý příběh uteče jako voda.

Oceňuji směr, kterým se celá série ubírá. Všechny čtenáře určitě potěší dobře zpracovaný konec, zasloužený bonbónek za celou sérii.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 85 %
·         Děj: 75 %
·         Love story: 70 %

UntitledCelkový dojem: 76 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

7 komentářů:

  1. Já se brzo chystám na všechny díly :).

    OdpovědětVymazat
  2. Doma mi leží recenzní výtisk, tak jsem celkem zvědavá, jestli se mi bude líbit, jinak pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to a uvidíš...
      Myslím, že je to pohodové čtení :)

      Vymazat
  3. Veľmi by som chcela prečítať túto knihu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zatiaľ som čítala len prvú časť a celkom sa mi to pozdáva, už sa teším kedy aj u nás vyjde dvojka a trojka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych si přečíst i předcházející díly, protože jsem dlouho nečetla nějakou tu zamilovanou duchařinu, tahle kniha je na mém seznamu knih ke koupi už dlouho...no, snad se k ní někdy propracuju, protože mám pocit, že se těmi novými a stále přibývajícími knihami a stránkami zadusím...( hezká smrt ):)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všichni knihomolové umřou takhle!! :D
      Já už se přes ty nepřečtené knížky nemůžu ani podívat z okna ...

      Vymazat