čtvrtek 14. března 2013

Recenze - Stefanovy deníky: Prokletí

RECENZE NA PŘEDCHOZÍ DÍLY: Zrození a Chuť krve

Prokletí
Série: Stefanovy deníky

  •          Originální název: The Craving
  •          Autor: L. J. Smith
  •          Překlad: Milena Hordinová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2012
  •          Počet stran: 224
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky.
Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne…

Obálka:  Zaběhlý standart obálek ke Stefanovým deníkům pokračuje. Seriálové obálky jsou trefou do černého. Obálka k Prokletí se mi líbí zatím ze všech nejvíce.

„Srdce ji divoce tlouklo, pokožka byla horká a růžová.“ (strana 118)

Děj: Potom co Damon zkazil všechny Stefanovy plány a zabil jeho lásku Callie je Stefan rozhodnutý nikdy se znovu nezamilovat a hlavně neublížit žádnému člověku. Odchází do New Yorku, žije v městském parku zalezlý v jeskyni a živí se krví malých veverek. Stefanova vůle dostane zabrat, když večer objeví v parku umírající dívku. V kaluži krve Stefan bojuje sám se sebou, ale nakonec se rozhodne dívku zachránit. Odnese ji domů, kde se mu dívčina rodina bohatě odměňuje.


00575990ea4_large
Stefan je rozpolcený. Rád by zůstal a žil opět jako člověk, zároveň má pořád problémy s vůlí a v domě plném lidí je těžké odolat. Zachráněná dívka Bridget a její dvě sestry se chystají na ples v centru města. Stefan je zvědavý na nápadníka prostřední ze sester - Lydie. Má jít o italského hraběte. Jaké je Stefanovo překvapení, když zjistí, že nejde o nikoho jiného než o Damona. Co Damon chystá, se Stefan dozví už brzy.

„Půjdete s námi, pane Salvatore. Skvěle se pobavíme i ve třech.“ (strana 46)

Hodnocení: Třetí díl začíná rozvíjet zajímavou zápletku s Klausem, která celému příběhu dodává šťávu. Samotný Klaus se sice neobjevuje, ale už to, že se o něm mluví, mě naplňuje očekáváním. Nepřicházíme ani o oblíbenou Lexi a samozřejmě se neustále připomíná Katherine, která oběma Salvatorům evidentně nějaký ten pátek nedá spát.

„Já vždycky poznám, když někdo lže.“ (strana 148)

530615_527220757307566_299480580_n_largeProkletí se četlo velmi rychle. Stefan mě neustále překvapoval a přemýšlela jsem nad tím, jak je možné, že v seriálu mě jeho postava vůbec nebere. Pořád mám na paměti, jak mě Stefanovy deníky moc nelákaly, ale ukazuje se, že je to díl od dílu lepší a lepší. Kvalitou určitě převyšují i Upíří deníky.


I když mi Stefan vyhovuje, Damon je pořád nejlepší. Neuvěřitelným způsobem táhne děj a vždycky, když se děje něco důležitého, je samozřejmě na scéně. V dalším díle má nastat větší posun v čase a já jsem na to moc zvědavá. 

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 95 %
·         Děj: 85 %
·         Love story: 80 %

Celkový dojem: 85 %

00576010894_large
  •          Za věnování recenzního výtisku moc děkuji      nakladatelství Fragment.
  •          Knížku si můžete objednat ZDE.


Zdroje:
Anotace + obálka
Obrázky 

3 komentáře:

  1. Obálka je fakt super, ale po prečítaní prvého diela Denníkov sa mi ozaj nechcú čítať tie ostatné. Seriál je najlepší, i keď aj ten mi v poslednej dobe vadí. Najmä to, že "Originals" majú mať svoj vlastný seriál a už nebudú v Denníkoch :/

    OdpovědětVymazat
  2. Seriál je super!! Sice mám taky spoustu výhrad, ale stejně koukám dál :D
    Na "Originals" jsem maximálně zvědavá, uvidíme, jak to vymyslí...

    OdpovědětVymazat
  3. je to skvělá knížka jenže jsem si ještě nepřečetla ty první dvě ,protože jsem si myslela že tenhle je první (:D) ale bohužel není ,už jsem zjistila pořadí a jsem hodně hodně ráda

    OdpovědětVymazat