sobota 30. března 2013

Recenze - Osobní aura



Osobní aura

    http://obalky.kosmas.cz/ArticleCovers/143412_big.jpg
  •         Originální název: Personal Aura
  •          Autor: Dora van Gelder Kunz
  •          Překlad:  Pavla Ryčová
  •          Nakladatelství: Pragma
  •          Počet stran: 200
  •          Vazba: Brožovaná
  •          Rok vydání: 2008

Anotace: Tato originální studie lidské aury obsahuje devatenáct portrétů zobrazujících emoční energii, jíž jsme obklopeni. Na příkladech konkrétních lidí popisuje změny, které v ní probíhají od narození až po stáří. Pozoruhodné ilustrace jsou výsledkem spolupráce mezi autorkou a malířkou Juanitou Donahooovou. Kniha Osobní aura přináší nový pohled na jemnohmotné aspekty našeho zdraví, které jsou pro většinu z nás nepostižitelné. Najdete v ní také řadu užitečných rad, jak změnit své negativní emoční vzorce. Tato obdivuhodně praktická a poctivá kniha je výzvou všem, kdo tvrdí, že neexistuje nic jiného než fyzický svět.
http://media1.webgarden.name/images/media1:4c7c092d51304.jpg/aura1.JPG 
Obálka: Obálka se mi líbí, jsem spokojená i s formátem knihy. Není to sice obal, který by hned zaujal, ale určitě to není žádný propadák.

Proč jsem si knihu vybrala: Potom co jsem se vrhla na recenziTajné řeči astrologie jsem si říkala, že by bylo dobré pokračovat v podobné tématice. Osobní aura mi připadala jako skvělá knížka k prohloubení znalostí.

„Aura představuje váš vrozený charakter.“ (strana 59)


O Autorce: Dora van Gelder Kunz byla spisovatelkou, alternativní léčitelkou a okultistkou. Narodila se v holandské kolonii v Indii, v jedenácti letech se přestěhovala na předměstí Sydney, ve 22 letech se provdala za Fritze Kunze a přestěhovala se do Spojených států. V roce 1975 se stala předsedkyní Teosofické společnosti. Vydala 9 knih, které pojednávají o elementárních bytostech, auře, čakrách, apod.

„Aura se vlivem různých nálad rozpíná a smršťuje.“ (strana 53)

http://www.cordeus.cz/media/page/service_images/shutterstock_64018174_web.jpghttp://us.123rf.com/400wm/400/400/deosum/deosum1202/deosum120200048/12295354-woman-and-man-silhouette-with-aura-chakras-energy--profile.jpgProč číst právě tuto knihu: Osobní aura mě celkem překvapila. Čekala jsem knihu, která nebude úplně pro začátečníky - a to se potvrdilo. Aura osobnosti je opravdu pro poučenější čtenáře. Hned mě zaujal celkový design knihy. 

Aura osobnosti je členěná podobně jako bakalářské a diplomové práce. Nadpisy, podnadpisy a poznámky pod čarou. K mojí smůle je v knize jen 19 obrázků a to mi moc nevyhovuje. Velice zajímavé jsou důkladné rozbory životních cyklů. Na konkrétních lidech autorka popisuje jejich auru v různých fázích života.

„I zkušenosti z hluboké minulosti na nás mohou mít velký vliv, a to právě proto, že si jejich dopad v plné šíři neuvědomujeme.“ (strana 45)

http://violetttka.sweb.cz/mys.jpgDůležité je, že kniha není jen o Auře. Dozvíme se spoustu informací o astrálním cestování, emočním poli a čakrách. Dora van Gelder se snaží knihu vnímat jako jeden velký celek. Knihu je potřeba číst pomalu a vyhradit si na ni spoustu času. Informace jsou nahuštěné a na každém řádku je potřeba dávat pozor.

Pro začátečníky bych doporučila spíše knihy: Aura v obrazech (Peter Michel) a Aura v každodenním životě (Manuela Oetingerová). Hned jak budete něco málo vědět, vrhněte se na Osobní auru, která vám dodá vynikající přehled v celé problematice a zodpoví vaše otázky.

Celkový dojem:  75

    http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Jul2012/1036232.jpg?d41d
  •   Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému  knihkupectví KNIHCENTRUM.
  •    Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Tak ja ako začiatočník by som si určite prečítala tie knižky čo odporúčaš. Veľmi by som sa chcela dozvedieť niečo viac o aure :)

    OdpovědětVymazat