sobota 6. října 2012

Recenze - Čarodějnice z Hex Hall

Čarodějnice z Hex Hall
Série: Hex Hall
  •           Originální název: Hex Hall 
  •         Autor: Rachel Hawkinsová
  •         Překlad: Tereza Kolesnikovová
  •         Nakladatelství: Knižní klub
  •         Datum vydání v ČR: 2011
  •         Počet stran: 240
  •         Vazba: pevná
Anotace: Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall… 

Zajímavost: Internátní školy fakt frčí – vzpomeňme na Harryho Pottera, Vympýrskou akademii nebo na Školu noci. Čarodějnice z Hex Hall nesmí zaostávat!

Obálka: Americká a česká obálka si jsou velmi podobné, ale musím pochválit celkem originální nápad se zrcadlovým obrázkem. Jedna část ukazuje Sophie ve školní uniformě a druhá jako sexy čarodějku. Co se týče obálky, nemám většího problému.

Co dělám po dočtení?: Kapu si do očí kapky pro vysušené a podrážděné oči, protože jsem knihu přečetla za den, skoro na jeden zátah. (Ale ne z toho důvodu, že bych byla tak unešená, spíš se blížila doba vrácení :D)

Děj: Sophie je dobrá duše, hned na začátku knihy pomůže spolužačce přivolat kluka na ples. Jenže kouzlo se trochu zvrtne a Sophie je nařknutá z čarodějnictví.
 
Samozřejmě Sophie je čarodějnicí, jenže by své umění měla skrývat. Proto je poslána do nápravného zařízení a internátní školy v jednom, do Hecate Hall (zkráceně nazýváno Hex Hall). Sophie není z příjezdu do školy nijak nadšená. Navíc bude sdílet pokoj s upírkou Jennou. To by ovšem nebyl největší problém. Sophie zjistí, že bývalá spolubydlící Jenny - Holly byla zavražděna a společenstvo temných čarodějnic, které chtějí Sophii do spolku, podezírají právě lesbickou upírku.

Tumblr_mgompdump61r9cb3wo1_500_large
Škola jako taková zajišťuje vzdělávání pro čarodějnice, víly a vlkodlaky. Upíři jsou na škole výjimka. Jedinými zástupci svého druhu jsou tu učitel Lord Byron (určitě nám všem známý spisovatel Lord George Gordon Byron) a právě Jenna. Nesmí chybět ani sexy čaroděj Archer, který se mi na rozdíl od Sophii, nezdál už od první chvíle. Více o ději prozrazovat nebudu, takže pokud vás zajímá, co se bude dít v Hex Hall dejte se do čtení. Jestli vás kniha zaujme, tak se připravte na další díly Demonglass (již vyšlo) a Spell Bound.


Hodnocení: Takhle knížka má jedno velké plus. Je to rychlovka, a to vážně příjemná. Obávám se, že kdyby měla o něco víc stran, asi by to tak fajn nebylo. Líbilo se mi to, ale Sophie ani Archer ve mně nedokázali vzbudit větší zaujetí. Čarodějnice z Hex hall je pro mě knížka na kterou se dá velmi rychle zapomenout (to by tu ovšem nesměly být další díly, které se stále připomínají). Právě začínám číst druhý díl, tak uvidíme, jestli nedostanu nutkání zapsat se na Hex Hall.

Nej scéna:

Tumblr_m3o5bahrqp1r8uavmo1_500_large„Odstoupila jsem, otevřela oči a prudce se nadechla. Šaty nebyly jen krásné, byly neskutečné. Saténové, modré jako paví pera a zdálo se, že na nich tančí zelené odlesky. Vršek tvořil korzet bez ramínek, který se na zádech zavazoval jasně zelenou stuhou.“
No tak takovými šatičkami bych vážně nepohrdla :)
   

Procenta- aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 75 %
          Love story: 60%

Celkový dojem:   71 %

Zdroje:

4 komentáře:

  1. Ja túto sériu zbožňujem, tie vtipy a sarkazmy a čarodejníctvo u mňa jednoznačne boduje, navyše zbožňujem všetky postav 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, obálka, která u mě vítězí už pěkně dlouho. (Myslím si, že originální vypadá tak, jako u nás, akorát Hardcover http://www.goodreads.com/book/show/5287473-hex-hall)
    Poslední dobou mě získávají častěji podobné knížky. Takové pro puberťačky Tím nechci říct, že jsou špatné, ale jsou pro mě oddychovější.
    Ale musím souhlasit, příběh mi přišel utahaný, spíš rozjezd pro pokračování. Akce, na kterou jsem čekala, jsem se nedočkala, ve většině míst nuda :/

    OdpovědětVymazat
  3. Mě to docela bavilo, ale je fakt, že je to spíš taková rychlovka :D během té chvilky si člověk postavy ani nestačí pořádně oblíbit.. Další díly si určitě přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vždy jsem si chtěla přečíst, tak aspoň mám názor od někoho jiného, že to není tak hrozné a můžu se do toho vrhnout. :)

    OdpovědětVymazat