čtvrtek 3. ledna 2013

Recenze - Krásní mrtví Summer



Krásní mrtví – Summer

Série: Beautiful Dead


  •        Originální název: Beautiful Dead Summer
  •        Autorka: Eden Maguire
  •        Překladatel: Edita Drozdová
  •        Počet stran: 264
  •        Vazba: brožovaná
  •        Rok vydání: 2012


Anotace: Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje. Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží...

Obálka: Pohled na krásnou Summer v obchodním centru, kde byla zavražděna. Tematicky skvěle zvládnuté. Společně s Arizonou je to nejhezčí obálka ke Krásným mrtvým.

Tumblr_m7xd1es0il1qcqw6ho1_500_largeCo dělám po dočtení: Už nechci chodit do přeplněných obchoďáků!

Děj: Summer Madisonová. Talentovaná dívka, která hrála na kytaru a skvěle zpívala. Měla spoustu fanoušků a obdivovatelů. Její kariéra byla výborně rozjetá….

Summer byla zavražděná v obchodním centru. Najít střelce bude pro Darinu obzvlášť složité – byla totiž u toho, když Summer zemřela. Kdo by chtěl ublížit zrovna Summer? Byla to náhoda, že se ocitla pod palbou labilního střelce? Nebo střílel poblázněný fanoušek? Darina nemá moc času na vyřešení záhady kamarádčiny smrti. Blíží se i výročí Phoenixovi smrti. Co bude, až Darina pomůže všem krásným mrtvým?

Hodnocení: Třetí díl krásných mrtvých má co nabídnout. Příběh Summer je poutavý a dobře se odvíjí. Melancholická nálada pohltí celý děj a pořád se vrací otázka proč zrovna Summer? Summer je skvělá postava, skromná dívka s velkým talentem. Hodně jsem si ji oblíbila. Celá kniha schematicky zapadá do celé série Krásných mrtvých. Kdo si na styl autorky zvykl, bude hodně potěšený, u Summer se totiž nic nemění.

Ukázka: „Život je příliš krátkej!“ Zašeptala jsem a pak jsem se natáhla na špičky a políbila ho. „Je to tak – a pro nás to platí dvojnásob.“ (strana 109)

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 95 %
·         Děj: 90 %
·         Love story: 90 %

Celkový dojem:  92 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Čítala som len 1. diel, ktorý sa mi ale veľmi páčil 8) Summer by som si veľmi rada prečítala 8)
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle díl se mi líbil asi nejvíc ze všech :))..
    Taky jsem po dočtení měla trochu strach aby se mi něco takového nestalo.. Ale já jsem paranoidní :D

    OdpovědětVymazat